Onze onderzoeken

Onze onderzoeken

Ruim 90% van de tijd spendeert men binnenshuis. Wij vinden het van essentieel belang dat onze vloeren bijdragen aan een nog gezondere leef- en werkomgeving en we met het design de mentale gesteldheid van eindgebruikers op een positieve wijze beïnvloeden. Tevens willen we onze producten zo ontwerpen dat ze goed zijn voor het milieu. Om onze ambities waar te maken blijven we innoveren en voeren wij op regelmatige basis onderzoeken uit, met als rode draad “de invloed van het interieur op de eindgebruikers van een ruimte”. Wij publiceren de resultaten in zogenoemde whitepapers en deze zijn gratis verkrijgbaar. 

Bekijk hieronder een aantal van onze onderzoeken:

Onderzoek veranderende perspectieven gedurende de Covid-19 tijd

Bij Tarkett staan de behoeften van onze klanten centraal bij alles wat we doen. Om u te helpen uw weg te vinden in deze 'nieuwe' wereld tijdens de coronacrisis, moeten we beginnen met het stellen van de juiste vragen. Daarom heeft Tarkett aan het begin van de uitbraak van de pandemie een wereldwijde omnibusenquête uitgevoerd om na te gaan hoe de meningen en ervaringen van werknemers over werk en kantoor mettertijd veranderen.

Onderzoek naar het werkleven

Een goede werkplek is van invloed op de concentratie van werknemers. Bent u benieuwd welke kantoorzorgen bovenaan de lijst staan bij werknemers volgens een onderzoek van Tarkett en welke maatregelen u kunt treffen voor meer tevreden en productieve werknemers? Klik dan snel verder naar het artikel en download ons werkplekonderzoek.

Onderzoek invloed van kleur op kinderen.

Wilt u graag meer informatie over de invloed van kleur op kinderen van de basisschool of bent u benieuwd naar de invloed van kleuren op kinderen in andere leeftijdsfases? Bekijk dan het kleurenonderzoek. 

Onderzoek invloed interieur op ouderen

Tijdens het ontwerpen van ruimtes voor oudere mensen moet hun welzijn centraal staan. Het is belangrijk om veel aandacht te geven aan de veiligheid en het zelfvertrouwen van de bewoners, vooral voor degenen die te kampen hebben met dementie. Maar wat is een goed interieur voor ouderen met dementie?

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of heeft u vragen?

Neem contact op met uw Tarkett contactpersoon of bel naar het algemene nummer: 0416 684 100

Toch liever via email?

Mail voor meer informatie naar: project.nl@tarkett.com of neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen