Ontdek Tarkett mens & milieu

Ontdek Tarkett

Wie zijn wij?

Bij Tarkett geloven we in een mooiere wereld door te luisteren naar de mens en de aarde. Al meer dan 140 jaar ontwikkelen we vloeren van topkwaliteit die niet alleen de wereld om ons heen mooier maakt, maar dragen we ook onze visie uit op natuur en milieu.
Decennialang hebben we onszelf bewezen door de ultieme klantervaring te bieden en steeds opnieuw innovatieve vloeroplossingen te bedenken voor een breed scala aan segmenten.

Onze segmenten

                Kantoren - Gezondheidszorg en ouderenzorg - Onderwijs - Horeca, toerisme en recreatie -

                                     Winkels en warenhuizen - Residentieel - Sport en wellness

Onderwijs

Ontdek onze vloeroplossingen voor in het onderwijs

Kantoren

Ontdek onze vloeroplossingen voor op kantoor

Gezondheidszorg en ouderenzorg

Ontdek onze vloeroplossingen voor de gezondheidszorg en ouderenzorg

Horeca, toerisme en recreatie

Ontdek onze vloeroplossingen voor horeca, toerisme en recreatie

Winkels en warenhuizen

Ontdek onze vloeroplossingen voor winkels en warenhuizen

Residentieel

Ontdek onze vloeroplossingen voor de residentiële markt

Sport en wellness

Ontdek onze vloeroplossingen voor sport en wellness

Productcategorieën

Tarketts duurzaamheidsaanpak

"We zetten ons in om onze klanten van dienst te zijn door middel van onze innovatiecapaciteiten en langdurige toewijding en prestaties op het gebied van duurzaamheid. Dag in, dag uit streven we ernaar om in de hele organisatie – van O&O tot de klantendienst – al onze expertise te bundelen om gezonde, mensvriendelijke binnenruimtes te creëren.
We zijn er rotsvast van overtuigd dat we dringend moeten overstappen op andere modellen om de eindige hulpbronnen en het natuurlijke kapitaal te beschermen. We vragen u dan ook om samen met ons aan een circulaire economie te bouwen, met name door ons ReStart®-inleverprogramma een duwtje in de rug te geven. Hand in hand."

     Fabrice Barthélemy, president Tarkett EMEA en LATAM

Onze toewijding aan duurzaamheid heeft geleid tot hogere normen binnen onze branche en het samenwerken met partners om innovatieve concepten en productietechnieken te implementeren.
Zo werken wij o.a. samen met het waterzuiveringsbedrijf Aquaminerals. Waar voor hen kalk een restproduct is bij het zuiveren van water, is het voor ons een uiterst bruikbare hulpbron bij het maken van onze Ecobase®-tapijtrug. Een andere samenwerking is het partnership met Aquafil
Door in eerste instantie het garen te scheiden van onze tapijtrug in ons eigen recyclingcentrum te Waalwijk, ontstaat een voldoende zuiver restproduct dat opnieuw kan worden omgezet in geregenereerde garens, de zogenoemde ECONYL®-nylongarens. Met deze slimme innovatie genereren we een besparing in CO2-uitstoot tot wel 84%² ten opzichte van verbranding.

Het blijft niet alleen bij het recycleren van kalk; afgedankte simkaarten en medische blisterverpakkingen, de PVB-films van oude autoruiten en zelfs versleten visnetten krijgen een tweede leven. Het klinkt misschien als vergane glorie, maar het terugdringen van deze berg afval is voor ons een essentiële stap binnen de circulaire economie. We noemen het ook wel: ‘’closing the loop’’.

Naast het gebruik maken van gerecycelde grondstoffen binnen onze productiecyclus, hebben we sinds 2010 ons ReStart®-programma in het leven geroepen waarbij we samenwerken met lokale zogehete ReStart®-partners om gebruikte vloeren die voorheen werden vernietigd, te recycleren tot nieuwe duurzame vloeroplossingen, keer op keer.

Meer weten over onze toewijding aan de circulaire economie? Klik dan hieronder verder voor onze duurzaamheidsartikelen.

 

 [2] Uitsluitend gebaseerd op het einde van de levensduur, voor hetzelfde product, extern geverifieerd door Bureau Veritas. 

Meer duurzame verhalen

Circulaire economie
Klimaat en circulaire economie

Lees meer over waarom we van afval houden, waar we de kans zien om het opnieuw om te vormen in prachtige vloeren en hoe we ernaar streven om te innoveren en vloeren te recyclen.

Onze duurzaamheidsaanpak
Onze benadering

Bij Tarkett streven we naar een duurzame, circulaire economie die waarde creëert voor iedereen, de cirkel van afval sluit, natuurlijke hulpbronnen behoudt en onze impact op klimaatverandering inperkt.

Blijf op de hoogte