Ontdek de Nieuwe iQ Surface vinylcollectie!

Ontdek de Nieuwe iQ Surface vinylcollectie!

iQ Surface, onze nieuwe vinyltegel met terrazzo uitstraling, is geïntroduceerd tijdens onze presentatie 'Formations' tijdens Milan Design Week 2019. De collectie is ontworpen in samenwerking met de Zweedse Note Design Studio. De vinylcollectie is ontwikkeld om creativiteit in ontwerp en architectuur te stimuleren en het potentieel van een van onze meest iconische productfamilies, de iQ homogeen vinylcollectie, te vergroten.

Intelligent Quality' vinylvloer met veel potentie

De tentoonstelling Formations was bedoeld om het potentieel te laten zien van een traditioneel slijtvaste vinylvloer die veelal wordt gebruikt voor veeleisende ruimtes. De in Stockholm gevestigde Note Design Studio werkte samen met ons designteam aan de ontwikkeling van iQ Surface dat "verder gaat dan de basis en overeenkomsten toont met veelkleurig terrazzo - een steeds terugkerende architecturale favoriet, die op dit moment overal wordt toegepast, van vloeren tot keukenoppervlakken en baden."(Matt Ponsford, Icon)

Het verhaal van iQ Surface start eigenlijk met de ontwikkeling van onze eerste iQ vinylvloeren. iQ staat voor "intelligent quality", en dat is precies wat alle vloeren binnen deze duurzame, functionele en hoogwaardige collectie samenbrengt. iQ Surface schrijft een nieuw hoofdstuk in het iQ-verhaal: de iQ-nieuwkomer heeft alle kwaliteiten van de andere iQ-vloeren, plus een reeks meerkleurige ontwerpen en tinten die vragen om combinaties op ieder oppervlak, van vloeren naar wanden en van objecten naar meubels.

Welkom in het tijdsperk van veelzijdigheid

Als het gaat om design en architectuur, is goed materiaal een veelzijdig materiaal. In het geval van vinyl heeft een designer of architect te maken met een veelzijdig, slijtvast oppervlak. Onze iQ vinylvloeren worden veel gebruikt in zorg- en ouderenzorgomgevingen vanwege hun uitzonderlijke duurzaamheid. Met iQ Surface is duurzaamheid niet langer voorbehouden aan ziekenhuizen of verzorgingstehuizen. Deze veelzijdige collectie met zijn prachtige veelkleurige ontwerpen past op natuurlijke wijze in omgevingen waar de focus ligt op design, zoals bij hotels, restaurants of kantooromgevingen en draagt bij aan patiëntvriendelijkere ziekenhuisomgevingen.

Het is tevens een flexibel, creatief materiaal dat net zo gemakkelijk om objecten zoals meubels wordt geïnstalleerd als op de wanden en patronen vormt door de verschillende combinatiemogelijkheden. De iQ Surface collectie nodigt uit tot gebruik en mee te experimenteren; de nieuwe kleuren dagen uit tot een combinatie van tonale tinten en rode accenten. Een ware speeltuin voor ontwerpers.

iQ Surface, innovatieve vloerbedekking op zijn best

Tarkett innoveert al sinds 1947 het creatieve gebruik van vinyl, vanaf het begin van de vloerbedekking tot wat het nu is - een zeer creatieve ontwerptool met uitstekende milieuprestaties geschikt voor de zwaarste omgevingen. iQ Surface heeft alle nieuwste innovaties van Tarkett geconfigureerd voor de meest creatieve toepassingen. Het is slechts 2 mm dik en gaat een leven lang mee, net als de andere homogeen vinylcollecties van Tarkett. Daarnaast is het bestand tegen jarenlang zwaar gebruik, zonder dat dit afbreuk doet aan de uitstraling. Mocht het nodig zijn, dan is droog opwrijven het enige dat nodig is om de oorspronkelijke uitstraling terug te krijgen. Bovendien is het eenvoudig te installeren.

Een prachtige en duurzame vinylvloer

U heeft zich wellicht wel eens afgevraagd of vinylvloeren duurzaam zijn. Met vinyl als belangrijkste ingrediënt is Tarkett in staat om een deel van het oorspronkelijke materiaal te vervangen door gerecycled materiaal van de productie, homogeen vinyl na gebruik en snijafval, verzameld als onderdeel van het door Tarkett geïnitieerde 'terugname'-programma ReStart. Om onze klanten in staat te stellen gebruikte vinylvloeren te recyclen, voeren we op dit moment een pilot project uit in Scandinavië. Met dit doel hebben we onlangs een innovatieve technische oplossing in Zweden ontwikkeld waarmee onze gebruikte homogeen vinylvloeren (gemaakt vanaf 2011 en later) kunnen worden ontdaan van lijm en betonresten en kunnen worden omgezet in vinyl van dezelfde kwaliteit als vinyl gemaakt van onbewerkte ruwe materialen. Dit betekent dat iQ Surface kan worden geïnstalleerd, tientallen jaren gebruikt kan worden en vervolgens rechtstreeks kan worden omgezet in een nieuwe homogene vinylvloer.

voorgestelde collecties