Noordwest Ziekenhuis

Noordwest Ziekenhuis

2020 | Den Helder, Nederland

Afbeeldingengalerij

Foto's : Rien van Zuijlen

 

Het concept
Noordwest Ziekenhuisgroep is een ziekenhuisorganisatie met locaties in Alkmaar, Den Helder, Heerhugowaard, Limmen, Schagen en Texel. Het is een topklinisch ziekenhuis met de beste opleidingen en trainingen, zodat de beste zorg en diensten worden verleend aan de patiënten. Tarkett levert al vele jaren IQ Optima vloeren aan de verschillende Noordwest ziekenhuizen. Toen de groep besloot de locatie in Den Helder te renoveren, was het dan ook duidelijk dat Tarkett de vloeren zou leveren. De IQ Natural vloeren en Wallgard wandbekleding van Tarkett werden geïnstalleerd op de afdeling acute zorg van het ziekenhuis, als proef voor toekomstige bouw- en renovatiewerkzaamheden in Den Helder en Alkmaar.

Aangezien Noordwest Ziekenhuisgroep de milieuvriendelijke en circulaire economie-ambities van Tarkett altijd heeft gewaardeerd en gerespecteerd, waren de IQ Natural vloeren, die duurzaam en recyclebaar zijn, de ideale keuze voor het "acute zorg" project in Den Helder.

 

Interview met Sietske de Graaff, Project Manager - Vastgoed en Nieuwbouw

Waarom heeft u gekozen voor de IQ Natural collectie? 

Leeuwenkamp Architecten heeft in het verleden vaker succesvolle ziekenhuis projecten afgerond in samenwerking met Tarkett. Mede hierdoor kennen zij de producten van Tarkett goed. Er is onder andere voor deze vloer gekozen omdat de vloer zeer resistent is, maar ook duurzaam en hygiënisch. Dit laatste is van essentieel belang voor een druk belopen ruimte zoals een ziekenhuis.


Waren milieufactoren, en duurzaamheid in het algemeen, belangrijk?

Ja, natuurlijk. Duurzaamheid en het kiezen van producten die veilig zijn voor het milieu wordt steeds belangrijker in het besluitvormingsproces van onze organisatie. We hebben gekozen voor een vloerbedekking die niet alleen duurzaam is, maar die na gebruik ook kan worden gerecycled tot nieuwe vloeren. Met deze keuze benadrukken we het belang van de duurzame en eco-bewuste visie van de groep.


Was het achterlaten van een lage CO2-voetafdruk belangrijk en waarom?

Een lage CO2-uitstoot is belangrijk en Tarkett zet zich continue in om de meest duurzame oplossingen te bieden. Het ziekenhuis en Tarkett zijn er beide van overtuigd dat iQ Natural een van de beste keuzes is om zowel aan de constructie-eisen als aan de milieu-uitdagingen te voldoen. De duurzame kenmerken van de iQ collectie in combinatie met de eenvoudige installatie, de langdurige prestaties, de goede hygiëne, de uitstekende onderhoudseigenschappen en de esthetiek maken het de ideale oplossing voor het ziekenhuis.


Hoe belangrijk was het welzijn van de patiënten en het personeel bij het kiezen van de vloer?

Zeer belangrijk! Het welzijn van onze patiënten en onze medewerkers is onze hoogste prioriteit, daarom hebben we voor Tarkett gekozen. Tarkett streeft ernaar duurzame oplossingen te bieden die bijdragen aan veilige en gezonde ruimtes en die het menselijk potentieel koesteren.


Heeft u al feedback ontvangen naar aanleiding van de nieuwe vloeren? 

Iedereen is erg te spreken over de nieuwe vloerbedekking op de afdeling acute zorg van het ziekenhuis in Den Helder. Daarnaast zijn we erg tevreden over de samenwerking en kijken we ernaar uit te continueren met de rest van de bouw- en renovatieprojecten. Op dit moment zijn toekomstige projecten helaas op de lange baan geschoven. 

Voorgestelde collectie

Beschrijving

Lees meer over de bijdrage van Tarkett aan de renovatie van het Noordwest Ziekenhuis in Den Helder, Nederland, met de iQ Natural vinylvloeren.

Ontwerper/Architect

Leeuwenkamp Architecten

Segment