Onze meest populaire soorten vloerbedekking

Dit zijn onze meest populaire soorten vloerbedekking

Onder vloerbedekking wordt vaak verschillende dingen verstaan. Zo denkt de ene persoon direct aan tapijt bij het horen van vloerbedekking en denkt de ander aan vloeren in het algemeen. Lees in onderstaand artikel wat de meest populaire DESSO en Tarkett vloerbedekkingen zijn. 

 

Ontdek hieronder welke vloerbedekking voor u interessant is

DESSO projecttapijt

Het duurzame DESSO projecttapijt van Tarkett is niet meer weg te denken als vloerbedekking, in voornamelijk kantooromgevingen. Het is in verschillende vormen verkrijgbaar: tapijttegels en -planken, kamerbreed tapijt en vloerkleden. Tapijttegels hebben verschillende voordelen, waaronder een betere akoestiek, binnenluchtkwaliteit en ze zijn heel duurzaam. Zo zijn onze tapijttegels bijvoorbeeld 100% te recyclen en is 93% van de tegels Cradle to Cradle gecertificeerd. 

Onze DESSO standaard tapijtcollecties zijn verkrijgbaar in eindeloos veel kleuren en dessins. Wanneer u echter op zoek bent naar een specifiek tapijt met patroon of tapijt met een specifieke print, heeft Tarkett ook de mogelijkheid om voor tapijt op maat te kiezen. Door de hoeveelheid aan creatieve mogelijkheden bieden we voor ieder wat wils, of er nu wordt gekozen voor een interieurontwerp dat stijlvol eenvoudig kan zijn of indrukwekkend complex. 

DESSO Tapijtoplossingen - Tarkett

PVC vloeren

Binnen de PVC vloeren bieden we diverse opties. De twee belangrijkste soorten PVC vloeren zijn vinyl op rol en PVC stroken, ook wel Luxe Vinyl Tegels (LVT) genoemd. PVC stroken zijn in diverse patronen, kleuren, stijlen en formaten verkrijgbaar en zijn zeer onderhoudsvriendelijk en duurzaam. We hebben een aantal soorten PVC stroken: Stroken die worden verlijmd, stroken die je los legt en stroken met een kliksysteem voor zwevend gelegde vloeren. De PVC stroken van Tarkett zijn voorzien van onze TopClean XP oppervlaktebescherming. Deze toplaag is onderhoudsvriendelijk en extra bestendig tegen strepen, krassen en vlekken. De meest populaire ontwerpen zijn de dessins betonlook en houtlook, waarbij je met de houtlook dessins ook visgraatpatronen kan realiseren.

Tarkett PVC

Mogelijkheden Vinyl op rol

Vinyl op rol is van hetzelfde materiaal gemaakt als PVC stroken en heeft dus grotendeels dezelfde voordelen en eigenschappen als PVC stroken. Daarnaast kan men ook nog kiezen tussen homogeen en heterogeen vinyl. Het verschil tussen homogeen en heterogeen zit hem in de eerste plaats in de samenstelling.

Heterogene PVC vloeren

Compacte heterogene PVC vloeren zijn vloeren die bestaan uit meerdere lagen, met een geprinte laag voor eindeloze ontwerpmogelijkheden. Verkrijgbaar in zowel tegels als in rolvorm bieden heterogene vinylvloeren creatieve oplossingen voor commercieel en huishoudelijk gebruik. Bovendien bieden ze een hoge slijtvastheid voor toepassingen met veel verkeer in ziekenhuizen, zorginstellingen en scholen. Heterogene vinylvloeren van Tarkett zijn voorzien van onze TopClean XP oppervlaktebescherming, voor extreme duurzaamheid en eenvoudig onderhoud. Er zijn ook akoestische en anti-slipversies beschikbaar.

Homogene PVC vloeren

Compacte homogene PVC vloeren zijn vloeren die bestaan uit een enkele laag vinyl en zijn er in diverse stijlen en kleuren. Compacte homogene vinyl vloeren zijn degelijke en zeer duurzame oplossingen voor gebieden met veel tot zeer veel verkeer. Deze vloeren worden voornamelijk aanbevolen voor toepassingen in de gezondheidszorg en het onderwijs vanwege hun slijtvastheid en gemakkelijke reinigingseigenschappen. Homogene vinyl vloeren van Tarkett zijn de enige vinyl vloeren op de markt die droog kunnen worden opgewreven. Hierdoor worden protocollen voor zware reiniging vermeden en worden de onderhoudskosten gedurende de levensduur van de vloer verlaagd. Er zijn ook akoestische, statisch geleidende, statisch dissipatieve en anti-slipversies beschikbaar.

Vinyl HE and HO

Linoleum

Linoleum is een natuurlijke en duurzame vloerbedekking. Het linoleum van Tarkett wordt al meer dan 150 jaar gewaardeerd door de natuurlijke schoonheid, comfort, degelijkheid en duurzaamheid. Ons linoleum wordt volgens het oorspronkelijke recept uit 1898 gemaakt van natuurlijke grondstoffen (lijnzaadolie, hout- en kurkmeel en hars) en is verkrijgbaar in diverse gemarmerde patronen met levendige en diepe kleuren. Het is behandeld met onze XF²-oppervlaktebescherming voor extreme duurzaamheid, eenvoudige reiniging en kostenefficiënt onderhoud. Tarkett linoleum is uitermate geschikt voor toepassingen in scholen, zorginstellingen en ziekenhuizen. Vanwege onze duurzame aanpak is het Tarkett linoleum bekroond met een Cradle to Cradle®-certificering.

Veneto Lino

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over onze vloeren of heeft u andere vragen? Neem contact op met uw Tarkett contactpersoon of bel naar het algemene nummer:
0416 684 100

Mail voor meer informatie naar: project.nl@tarkett.com of neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen
 

Aanbevolen collecties