Onze meest populaire soorten vloerbedekking

Dit zijn onze meest populaire soorten vloerbedekking

Onder vloerbedekking worden vaak verschillende dingen verstaan. Zo denkt de ene persoon direct aan tapijt bij het horen van vloerbedekking en denkt de ander aan vloeren in het algemeen. Lees in onderstaand artikel wat de meest populaire DESSO en Tarkett vloerbedekkingen zijn van Tarkett. 

 

Ontdek hieronder welke vloerbedekking voor u het meest geschikt is

DESSO projecttapijt

Het duurzame DESSO projecttapijt van Tarkett is, voornamelijk in kantooromgevingen, niet meer weg te denken als vloerbedekking. Deze bestaat in verschillende vormen en is verkrijgbaar in: tapijttegels en -planken, kamerbreed tapijt en vloerkleden. Tapijttegels hebben meerdere voordelen. Hun goede akoestiek, positieve invloed op de binnenluchtkwaliteit en het feit dat ze heel duurzaam zijn. Zo zijn onze tapijttegels bijvoorbeeld 100% te recyclen en is 93% van deze tegels Cradle to Cradle gecertificeerd.

Onze DESSO standaard tapijtcollecties zijn verkrijgbaar in eindeloos veel kleuren en dessins. Wanneer u echter op zoek bent naar een specifiek tapijt met patroon of tapijt met een specifieke print, heeft u bij ons ook de mogelijkheid om voor tapijt op maat te kiezen. Door de hoeveelheid aan creatieve mogelijkheden bieden we voor ieder wat, of er nu wordt gekozen voor een interieurontwerp dat stijlvol eenvoudig kan zijn of indrukwekkend complex. 

DESSO Tapijtoplossingen - Tarkett

PVC vloeren

Binnen de PVC vloeren bieden we diverse opties. De twee belangrijkste soorten PVC vloeren zijn vinyl op rol en PVC stroken, ook wel Luxe Vinyl Tegels (LVT) genoemd. PVC stroken bestaan in verschillende patronen, kleuren, stijlen en formaten verkrijgbaar en zijn zeer onderhoudsvriendelijk en duurzaam. We hebben een aantal soorten PVC stroken: stroken die worden verlijmd, stroken die je los legt en stroken met een kliksysteem voor zwevend gelegde vloeren. De PVC stroken van Tarkett zijn voorzien van onze TopClean XP oppervlaktebescherming. Deze toplaag is onderhoudsvriendelijk en extra bestendig tegen strepen, krassen en vlekken. De meest populaire ontwerpen zijn de dessins betonlook en houtlook,  waarbij je met de houtlook-dessins ook visgraatpatronen kan realiseren.
 

Tarkett PVC

Vinyl op rol

Vinyl op rol is uit hetzelfde materiaal gemaakt als PVC stroken en heeft dus grotendeels dezelfde voordelen en eigenschappen als PVC stroken. Daarnaast kan ook nog gekozen worden tussen homogeen en heterogeen vinyl. Het verschil tussen homogeen en heterogeen zit hem in de eerste plaats in de samenstelling.

Heterogene PVC vloeren

Compacte heterogene PVC vloeren zijn vloeren die bestaan uit meerdere lagen, met een geprinte laag voor eindeloze ontwerpmogelijkheden. Zowel verkrijgbaar in tegels als op rol, bieden heterogene vinylvloeren creatieve oplossingen voor commercieel en huishoudelijk gebruik. Bovendien bieden ze een hoge slijtvastheid voor toepassingen met veel verkeer in bijvoorbeeld ziekenhuizen, zorginstellingen en scholen. Heterogene vinylvloeren van Tarkett zijn voorzien van de TopClean XP oppervlaktebescherming, voor extreme duurzaamheid en eenvoudig onderhoud. Er zijn ook akoestische en anti-slipversies beschikbaar.

Homogene PVC vloeren

Compacte homogene PVC vloeren zijn vloeren die bestaan uit een enkele laag vinyl en zijn er in diverse stijlen en kleuren. Compacte homogene vinylvloeren zijn degelijke en zeer duurzame oplossingen voor gebieden met veel tot zeer veel verkeer. Deze vloeren worden voornamelijk aanbevolen voor toepassingen in de gezondheidszorg en het onderwijs vanwege hun slijtvastheid en gemakkelijke reinigingseigenschappen. Homogene vinylvloeren van Tarkett zijn de enige vinylvloeren op de markt die droog kunnen worden opgewreven. Hierdoor worden protocollen voor zware reiniging vermeden en worden de onderhoudskosten gedurende de levensduur van de vloer verlaagd. Er zijn ook akoestische, statisch geleidende, statisch dissipatieve en anti-slipversies beschikbaar.

Vinyl HE and HO

Linoleum

Linoleum is een natuurlijke en duurzame vloerbedekking. Het linoleum van Tarkett wordt al meer dan 150 jaar gewaardeerd voor zijn natuurlijke schoonheid, comfort, degelijkheid en duurzaamheid. Ons linoleum wordt volgens het oorspronkelijke recept uit 1898 gemaakt van natuurlijke grondstoffen (lijnzaadolie, hout- en kurkmeel en hars) en is verkrijgbaar in diverse gemarmerde patronen met levendige en diepe kleuren. Het is behandeld met onze XF²-oppervlaktebescherming voor extreme duurzaamheid, eenvoudige reiniging en kostenefficiënt onderhoud. Tarkett linoleum is uitermate geschikt voor toepassingen in scholen, zorginstellingen en ziekenhuizen. Vanwege onze duurzame aanpak is het Tarkett linoleum bekroond met een Cradle to Cradle®-certificering.

Veneto Lino

Andere vloeren

Ook deel uitmakend van onze ruime assortiment zijn onze houten vloeren en laminaatvloeren. Bezoek zeker ook deze pagina’s om hier meer over te weten te komen.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over onze vloeren of heeft u andere vragen? Neem gerust contact op met uw Tarkett contactpersoon of via ons naar het algemene nummer:
0416 684 100

Liever per mail, ook goed. Contacteer ons via project.nl@tarkett.com of vul het contactformulier in.
 

Aanbevolen collecties

Neem een kijkje in onze meest recente collecties of bekijk al onze collecties. Wenst u eerder te kiezen, vertrekkende vanuit het toepassingsgebied en de ruimte waarin u een vloer wenst te plaatsen, dan kan dat ook. Via deze pagina selecteert u eerst de toepassing (kantoorgebouw, zorginstelling, onderwijs…) en vervolgens de ruimte waar u de vloer wenst te plaatsen. U komt dan automatisch bij onze aanbevelingen terecht.