Kindcentrum Op De Elft

Kindcentrum Op De Elft

2023 | Elft, Nederland

Afbeeldingengalerij

Traditie en nieuwbouw in perfecte harmonie 

In het nieuwe kindcentrum Op de Elft zijn zowel twee basisscholen – de Henricusschool en De Kei – als kinderopvang Hollands Kroon met elkaar verbonden. Het nieuwe schoolgebouw is gevestigd op de oorspronkelijke locatie van basisschool De Kei en verbind op een sublieme manier het oude schoolgebouw met nieuwbouw. 

Zo is een groot deel van het oude gebouw gesloopt, maar vormt de oorspronkelijke entree van het gebouw het vooraanzicht, zijn een groot aantal karakteristieke elementen behouden en prachtig verwerkt in het nieuwe design en zijn hierdoor traditie en nieuwbouw perfect in harmonie. 

De prachtige centraal gelegen trap dient niet enkel als verbinding tussen de verdiepingen, maar kan ook worden ingezet als tribune, bevat een podium en zijn er toiletten in verwerkt. 

Uitdagende, sfeervolle en stimulerende omgeving

In ontwerp van het nieuwe schoolgebouw is de Style Emme xf2 linoleum collectie van Tarkett opgenomen. Het interieur daagt uit, stimuleert onderzoekend gedrag en creativiteit, en sluit perfect aan bij de kernwaarden van de betrokken partijen. Het gebouw biedt ruimte aan kinderen zich in volle vrijheid te kunnen ontwikkelen.

Foto's gemaakt door Jeffrey Ruesink Fotografie & Video.

Voorgestelde collectie

Beschrijving

Een uitdagend, stimulerend en motiverend interieur, dat naadloos aansluit op de kernwaarden van alle betrokken partijen.

Ontwerper/Architect

BRT Architecten

Aannemer

VLAQ Groep BV en Sarkon BV

Gebouweigenaar

Kindcentrum Op de Elft

Segment

Categorieën