Jeroen Pit Huis

Jeroen Pit Huis

2022 | Amsterdam, Nederland

Afbeeldingengalerij

Een baanbrekende en unieke schakel tussen het ziekenhuis en thuis  

Het Jeroen Pit Huis in Amsterdam is een verzorgingstehuis voor chronisch zieke kinderen en het gezin. Het dient als schakel tussen de intensive careafdeling(en) - het ziekenhuis en thuis. Het concept biedt alle noodzakelijk medische hulpmiddelen en zorg aan het kind en het gezin, in het comfort van een thuissituatie. 

Het Jeroen Pit Huis bevat acht appartementen, een gemeenschappelijke woonkamer met keuken, een kleurrijke speelkamer, een fysioruimte, een verpleegpost, een centrale badkamer en verschillende vergaderruimten. Het Jeroen Pit Huis staat op het terrein van Amsterdam UMC, heeft direct zicht op groen en is op veilige loopafstand van het ziekenhuis. 

Een verblijf in het Jeroen Pit Huis maakt de uiteindelijke overstap terug naar huis makkelijker, veiliger en bestendiger. 

Aangename, huiselijke en veilige sfeer

In uitvoering zijn verschillende vloeroplossingen van Tarkett opgenomen. De iD Inspiration 55 - in houtlook - zorgt voor een zeer huiselijke, warme en welkome sfeer. In de fysioruimte is de Tapiflex Platinium 100 toegepast dat zorgt voor evenwicht in akoestiek (17 dB geluidsreductie) en indrukgevoeligheid (0,07 mm). De centrale badkamer is voorzien van de Safetred Universal

 

voorgestelde collecties

Beschrijving

Het Jeroen Pit Huis is een baanbrekende en unieke schakel tussen het ziekenhuis en thuis. Het faciliteert alle medische apparatuur en zorg voor het kind en het gezin, met het comfort van thuis.

Ontwerper/Architect

Brique Architecten (architectuur gebouw) / Concrete Amsterdam (architectuur interieur)

Aannemer

Dura Vermeer (aannemer) / VLAQ Projectinrichting (installateur)

Segment