Hygiëne en vlekbestendigheid | Zorginstellingen

Hygiëne en vlekbestendigheid | Zorginstellingen

Hygiëne en vlekbestendigheid

In de ouderenzorg worden hoge eisen aan de hygiëne gesteld. De omgeving is belangrijk, omdat veel bewoners een broze gezondheid hebben en vatbaar zijn voor infecties.

Dichte en gladde oppervlaktes zijn gemakkelijker te reinigen en te desinfecteren en daarom moeten oppervlaktes met een grove structuur worden vermeden. Met het oog op hygiëne en een duurzame frisse aanblik zijn vlekbestendigheid en chemische bestendigheid van belang.

Over het algemeen geldt dat de mate van bestendigheid tegen vlekken en diverse chemicaliën door de PUR-laag wordt bepaald. Tarketts oppervlaktebehandeling met iQ PUR, die wordt toegepast op alle homogene iQ-vloeren, biedt de beste vlekbestendigheid tegen chemicaliën die op dit moment op de markt verkrijgbaar is.

Uitgebreide tests

Door middel van interne tests onderzoeken wij hoe onze vloeren bestand zijn tegen vlekken die in water, oplossingsmiddel of olie zijn opgelost. Daarnaast gebruiken wij in onze testen meer dan 90 verschillende chemische oplossingen, zoals zuren, desinfecterende middelen en medicinale substanties, om te beoordelen of de oppervlaktes van onze producten hierdoor worden aangetast.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over hygiëne en vlekbestendigheid ?

Neem contact op met uw Tarkett contactpersoon of bel naar het algemene nummer: 0416 684 100

Toch liever via email?

Mail voor meer informatie naar: project.nl@tarkett.com of neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen.