Hoe hergebruik is ingebed in de bedrijfsfilosofie van Boerhof

Hoe hergebruik is ingebed in de bedrijfsfilosofie van Boerhof

Hoe lang werken jullie al samen met Tarkett?

Kristel Boerhof, directeur van Boerhof Projectinrichters: “Boerhof Projectinrichters bestaat bijna 47 jaar. Vanaf het allereerste begin werken we al met producten van Desso en Tarkett.”

Is het duurzaamheidsbeleid van Tarkett een reden om voor de producten van Tarkett te kiezen?

“Ja dat is absoluut het geval. Duurzaamheid staat bij ons, net als bij Tarkett, hoog in het vaandel. In de markt staan wij bekend als voorloper op het gebied van duurzaamheid. Zo waren wij de eerste projectinrichter die een Cradle-to-Cradle® tapijttegel installeerde. Daarnaast hebben we samen met Tarkett de RollerDocs ontwikkeld die worden gebruikt voor het verzamelen van tapijttegels. We staan open voor nieuwe initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Het duurzaamheidsbeleid van Tarkett past erg goed in onze propositie.”

Waarom zijn jullie ReStart partner geworden?

“We retourneren al jaren lang gebruikte tapijttegels naar Tarkett. Eigenlijk waren we dus al ReStart partner voordat het programma officieel van start was gegaan. Voor ons was het logische stap om ReStart partner te worden.

Wat doen jullie als bedrijf om de circulaire economie te stimuleren?

“Een belangrijke focus van ons is hergebruik. Zo kijken we kritisch naar de kwaliteit van tapijttegels die we terughalen. Als die nog van voldoende kwaliteit zijn, dan schenken we die aan lokale verenigingen en stichtingen. We doen ook veel onderzoek naar de mogelijkheden om slimmer om te gaan met verpakkingsmateriaal, zodat we deze afvalstroom kunnen verminderen. Daarnaast zijn we voorstander van het gebruik van losleg-producten, waar geen lijm hoeft te worden gebruikt en daarmee minder belastend is voor het milieu.”

Hoe ziet voor jullie een ideale circulaire toekomst eruit?

“We zien het als een belangrijke taak om onze klanten bewust te maken van circulariteit. De noodzaak van circulariteit is nog lang niet bij iedereen bekend, hoewel we wel zien dat het bijvoorbeeld bij MKB-bedrijven steeds meer focus krijgt. Samen met onze leveranciers adviseren we onze klanten om zo circulair mogelijk te werken. Alleen als iedereen zijn steentje bijdraagt kunnen we uiteindelijk op weg naar een circulaire toekomst.”
 

Afval bestaat niet langer, maar is een waardevolle grondstof waar nieuwe producten van gemaakt kunnen worden. Met uw hulp maken we door middel van ons ReStart®-programma de cirkel rond. Wilt u ook samen met ons bouwen aan de wereld van morgen?

Gerelateerde artikelen
Vestiging in Ronneby in Zweden
Wat is het ReStart®-programma?

Lees meer over het ReStart®-programma, waarbij bedrijven een steentje bijdragen aan de bescherming van de natuurlijke hulpbronnen en het milieu, en aan de overstap naar een circulaire economie.

William Snoeren, Managing Director van G&S Arek Verhees Tarkett
G&S maakt zich samen met Tarkett sterk om de afvalstromen in de industrie te reduceren

We hebben al veel enthousiaste partners mogen verwelkomen voor ons ReStart®-programma. Samen sluiten we de cirkel en dragen we met elkaar een steentje bij aan de circulaire economie.

Wybe Iedema, algemeen directeur Iedema Projectstoffeerders
Duurzaamheid is een basisvoorwaarde voor Iedema Projectstoffeerders

“Onze historie met Tarkett gaat al lang terug. Zolang Iedema Projectstoffeerders bestaat werken wij al met Desso- en Tarkett-producten. Dat is nu 33 jaar.”

Paul Megens en Jeroen Blankers Tarkett
Borrenbergs en De Meeuw zetten samen met Tarkett een belangrijke stap richting de circulaire economie

“Ons bedrijf bestaat dit jaar 82 jaar. Ik denk dat we al zeker 40 jaar samenwerken met Tarkett.”