Het verbeteren van de binnenlucht kwaliteit met astma- en allergievriendelijke vloeren

Het verbeteren van de binnenlucht kwaliteit met astma- en allergievriendelijke vloeren

De kwaliteit van de lucht die we inademen heeft een directe invloed op de gezondheid van mensen met astma en allergieën. Volgens de World Health Organization lijdt op dit moment 20% van de wereldbevolking aan allergieën, terwijl er in 2016 naar schatting 339 miljoen astmapatiënten waren wereldwijd. Omdat iedereen anders reageert op de nadelige effecten van luchtverontreinigende stoffen, is het duidelijk dat het verbeteren van de binnenlucht kwaliteit helpt het risico te verkleinen dat mensen aan deze ziekten lijden.

Het bevorderen van een goede binnenlucht kwaliteit maakt deel uit van ons streven om mensen op de eerste plaats te stellen. We helpen u met het creëren van mensvriendelijke ruimtes door u te helpen voorkomen dat gebruikers worden blootgesteld aan materialen die astma of allergische reacties kunnen veroorzaken. Hierdoor neemt het risico dat mensen astma of allergieën ontwikkelen in uw ruimte af.

Beoordeling van materiaal via Cradle to Cradle ontwerpprincipes

Optimalisatie van de gezondheid van materialen en binnenlucht kwaliteit

"Het ontwikkelen van astma- en allergievriendelijke vloeren begint met het gebruik van goede materialen en het optimaliseren van de gezondheid van het materiaal", legt Myriam Tryjefaczka, Director Sustainability and Public Affairs van de Tarkett EMEA Division, uit. "Voortdurend beoordelen en optimaliseren we onze materialen tijdens onze Cradle to Cradle®-reis, waarbij we de grenzen van de vloerprestaties verleggen door materialen te selecteren die de gezondheid en het comfort bevorderen en onze impact op het milieu verminderen". We richten ons in het bijzonder op drie gebieden waarvan bekend is dat ze de binnenlucht kwaliteit beïnvloeden: vluchtige organische stoffen (VOS), fijnstof en allergenen. Om te beginnen bieden we producten aan met VOS-emissieniveaus die 10 tot 100 keer lager zijn dan de strengste wereldwijde normen. Ten twee produceren we tapijttegels die helpen om 'de lucht te zuiveren'. Ons Silver Cradle to Cradle gecertificeerde AirMaster tapijt is bekroond met het GUI Gold Plus label door de toonaangevende onafhankelijke testorganisatie voor luchtkwaliteit in Duitsland, zowel vanwege de effectiviteit bij het opvangen en vasthouden van fijnstof, als vanwege de geschiktheid voor mensen met allergieën. En nog belangrijker: we screenen al onze materialen op mogelijke allergenen. Het resultaat van de screening en risicobeoordeling wordt vermeld in de Material Health Statements (MHS) van onze producten.

onze natuurlijke linoleum ingrediënten

Spotlight op linoleum van Tarkett

Laten we Tarkett linoleum nemen. Dit is een product dat 94% natuurlijke ingrediënten bevat. Deze omvatten lijnzaadolie, pijnboomhars, hout- en kurkmeel, calciumcarbonaat en jute. Maar we zijn er niet zomaar van uit gegaan dat al onze linoleumingrediënten astma- en allergievriendelijk zijn. We zochten een prestigieuze, wereldwijd erkende certificering voor onze linoleum vloer- en wandbekleding: de Allergy UK Seal of Approval. Allergy UK heeft een reeks tests uitgevoerd om te controleren op belangrijke allergenen en irriterende stoffen, waaronder MRSA en Ecoli, bacteriën waarvan bekend is dat ze problemen veroorzaken in openbare ruimtes zoals ziekenhuizen, en bevestigde dat er geen aanwezig waren. Dit keurmerk is geldig in 135 landen en toont aan dat de materiaalsamenstelling van Tarkett linoleum vloer- en wandbekleding astma- en allergievriendelijk is. Het bevestigt ook dat alle allergenen die op de vloer vallen (zoals stof, pollen en schimmel), wanneer de vloer correct wordt schoongemaakt en onderhouden, gemakkelijk kunnen worden verwijderd.

Mensen centraal stellen en gezondere ruimtes creëren

Een portfoliobrede benadering

De inspanningen van Tarkett om astma- en allergievriendelijke certificeringen te behalen, zijn niet beperkt tot linoleum. In ons hele portfolio ondernemen we actie om onze producten te beoordelen op mogelijke allergenen, om bij te dragen aan gezondere ruimtes en om te helpen voldoen aan de eisen van certificeringen voor groen bouwen. Onze Omnisport-vloerserie voor vrijetijds- en sportruimten zijn bijvoorbeeld Allergy UK-gecertificeerd, wat met name scholen en sportscholen gemoedsrust biedt, waar gezondheid en veiligheid voorop staan. Daarnaast heeft Tarkettt op de residentiële markt de Allergy UK-certificering behaald voor het grootste deel van zijn ICONIK-assortiment, waardoor mensen een gezondere binnenomgeving in hun huis kunnen creëren. .

Just another way we're
Doing Good. Together

Meer duurzame artikelen

Tarkett's duurzame Linoleum fabriek in Narni Italië
Het bevorderen van materiaaltransparantie met Material Health Statements

Lees meer over hoe wij met onze Material Health Statements materiaaltransparantie bevorderen om volledige openheid te bieden over de samenstelling van onze producten.

Het bevorderen van een verantwoord gebruik van PVC om gezondere binnenruimtes te creëren
Het bevorderen van een verantwoord gebruik van PVC om gezondere binnenruimtes te creëren.

Lees meer over de manieren waarop we bijdragen aan een meer verantwoord gebruik van PVC door het gebruik van goede materialen en duurzame vloeren die gemakkelijk kunnen worden gerecycled.