Gemeente Almere

Gemeente Almere

2015 | Almere, Nederland

Afbeeldingengalerij

Modern ontwerp

De gemeente Almere is al lange tijd een baken voor de lokale gemeenschap. Een centraal onderdeel van één van de snelst groeiende steden in Europa, verdiende de gemeente Almere een onderscheidende interieur look om zijn unieke gevel en de prominente plaats in de stad. Innovatief architectenbureau Fokkema & Partners kreeg de opdracht het gebouw van Cees Dam (1986) te transformeren tot een opvallende ruimte voor publieke dienstverlening. De kantoorverdiepingen zijn 110 meter lang, slechts 20 meter breed en met een centrale kernstructuur die zich bijna over de volle lengte van het gebouw uitstrekt, waren een uitdaging om opnieuw in te delen. De opdracht voor het team was om de kantoorruimte uit de jaren tachtig, ooit gedomineerd door zijn gesloten gangen in een ruime en lichte open werkomgeving voor de medewerkers van de gemeente. De renovatie van de gemeente omvatte in totaal 18.000m².

Binnenluchtkwaliteit

Bij het specificeren van de vloerbedekking had de gemeente een oplossing nodig die het state-of-the-art interieurconcept zou laten zien en de vooruitstrevende visie van de organisatie zou ondersteunen en tegelijkertijd functionele open oplossingen zou bieden met de nadruk op de gezondheid en het welzijn van het personeel. DESSO AirMaster was de voor de hand liggende keuze. De innovatieve tapijttegel is ontworpen met gepatenteerde technologie, die gevaarlijke stofdeeltjes of fijnstof opvangt en vasthoudt waardoor de luchtkwaliteit binnenshuis verbetert. In feite is DESSO AirMaster acht keer effectiever in het opvangen en vasthouden van fijnstof dan gladde vloerbedekking, en vier keer effectiever dan standaard tapijtoplossingen.

De opvallende tapijttegel geeft de ruimte een professionele uitstraling en en verzacht het verder harde interieur van glas en beton. Subtiele strepen in een aantal tinten vormen een aanvulling op het levendige schema en door overal hetzelfde ontwerp is DESSO AirMaster gebruikt om ruimtes visueel te combineren. ruimtes, terwijl de verschillende kleurencombinaties zones afbakenen.

 

Voorgestelde collectie

Beschrijving

Bekijk deze duurzame DESSO AirMaster referentie bij de gemeente Almere.

Ontwerper/Architect

Fokkema & Partners

Segment

Categorieën