DESSO & Ex Nature carpet collection - green

DESSO & Ex Nature

Ontstaan vanuit de natuur

De DESSO & Ex Nature-collectie van Tarkett is ontworpen in samenwerking met interieurarchitect Odette Ex als reactie op de chaotische tijd waarin wij leven. Odette Ex, de oprichter van het toonaangevende internationale interieurarchitectenbureau Ex Interiors, staat bekend om haar visionaire aanpak die het welzijn van de mens centraal stelt in het ontwerpproces.

De collectie combineert kamerbreed tapijt met op maat gemaakte vloerkleden. De zintuiglijke aantrekkingskracht van de collectie zit hem in de fascinerende, op de natuur geïnspireerde esthetiek.

Gevoel van kalmte en verbondenheid

DESSO & Ex Nature  is geïnspireerd op onze wens om één te zijn met de natuur. Odette laat zich inspireren door weersinvloeden doorleefde materialen en structuren - mos, zand en bloemen - en neemt ons met deze prachtige collectie mee op een helende reis door het bos.

Samenwerking voor het tapijtontwerp van DESSO & Ex Nature met Odette Ex en het ontwerpteam

Door het gebruik van organische texturen en tinten roept DESSO & Ex Nature een gevoel van kalme verbondenheid op dat warmte, tactiliteit en akoestisch comfort brengt in elke ruimte. Het weerspiegelt de opkomst van multifunctionele ruimten voor werk, horeca en recreatie, met creatieve oplossingen die voldoen aan een meer holistische beleving van bewuste en onbewuste behoeften.

Odette heeft een achtergrond in beeldende kunst, maar gebruikt ook speelsere, grafische vormen voor een designgericht, eigentijdse uitstraling - en een gevoel voor plezier.

Zes kleuren

Een prachtig authentiek verweerd effect wordt bereikt met zes basiskleuren - Aarde, Zand, Mos, Heelal, Houtskool en Violet - geïnjecteerd met lagen van licht en schaduw.

Elke kleur is verkrijgbaar in een gelaagd patroon, geïnspireerd op de levendige structuren van materialen als natuursteen, stucco en travertin.

DESSO & Ex-designs: een compleet overzicht van alle kleuren en ontwerpen

Ook verkrijgbaar als vloerkleden op maat

Maak je interieur warm en natuurlijk met vloerkleden in organische of bijzondere vormen voor optimaal comfort, warmte en een ontspannen sfeer. Kies je favoriete kwaliteit, kleur, vorm, maat en afwerking en leg het vloerkleed als eyecatcher in je woonkamer. 

DESSO & Ex Nature vloerkleden op maat;–  de twee soorten randafwerking

Afbeeldingen