Samen uw vloer ontwerpen: het mooi maken van interieurs

Samen uw vloer ontwerpen: het mooi maken van interieurs

Onze 60 fulltime designmedewerkers in vier regionale centra werken elke dag aan nieuwe vloerideeën om ruimten te transformeren. Ze vinden dat onze vloeren de kwaliteit van leven verbeteren, doordat een interieur mooier wordt, ze comfort bieden en ze bijdragen aan een veilige en schone omgeving.

Floor is the new playground

‘Floor is the new playground’, met de eindeloze ontwerpmogelijkheden van ons assortiment iD Mixonomi. De vinyl vloeren zijn beschikbaar in verschillende maten, vormen en vele kleuren: het is mogelijk te mixen en matchen voor een interieur passend bij de eigen smaak en stijl.
De designers houden voor ogen dat vloeren decoratiemateriaal zijn, met name voor commerciële toepassingen. Ze nemen een speelse benadering aan bij het creëren van interieurs – en beginnen met een vloerplan. Of het nu voor branding is of pure fantasie: alles is mogelijk. Inspiratie nodig? Gebruik de online toepassingen van DESSO AirMaster® of iD Mixonomi, en pas uw vloer naar wens aan.

Floorcraft voor vinylvloeren: unieke vloer ontwerpen

Maatwerk op een hoger niveau met de Floorcraft Design Service. Onze Floorcraft-designers toveren met hun sonische precisiesnijder elke vloer in onze catalogus om tot een plaatje. Voeg uw eigen logo toe midden op de vloer bij de receptie of ontvangstruimte, bewegwijzering in vloeren of ontwerp zelf een vloerplan – het kan en het is simpel. Deze service maakt het makkelijk voor onze klanten. Zodra het ontwerp is gesneden, worden de verschillende onderdelen geprefabriceerd en aan elkaar geplakt, zodat ze perfect passen.

Ontwerp uw tapijtdesign

Onze Desso-tapijttegels, kamerbrede tapijten en vloerkleden kunnen volledig naar wens worden aangepast. Onze tapijtdesigners helpen bij het maken van specifieke kleuren en formaten van uw eigen specifieke vloer ontwerpen. Met de ‘Create Your Own AirMaster®' online tool’ kunt u zelf kleurcombinaties maken en direct een preview zien van uw vloerplan in diverse vooraf gedefinieerde omgevingen. Met een keuze uit zes achtergrondkleuren en tot wel vijf accentuerende kleurlijnen uit een collectie van zestien, zijn er meer dan 6 miljoen mogelijkheden.

Vloer ontwerpen: haal het maximale uit kleur

Tegenwoordig bestaat er een grote verscheidenheid aan vloerontwerpen met diverse opties voor kleuren, structuren en visuele effecten. De esthetiek van vloeren gaat een emotionele relatie aan met mensen. Identificatie en nieuwsgierigheid zijn bijvoorbeeld levensverlengende en activerende factoren voor zieke mensen die wonen en leven in een helende omgeving.

Prachtige vloeren geven mensen kalmte en waardigheid, wat bijdraagt aan een positief gevoel. Ze stimuleren, troosten of roepen andere sensaties op, vooral in combinaties met licht en geluid. Een vloer ontwerpen kan mensen helpen ontspannen, concentreren, zich oriënteren, plezier maken of vrij bewegen.

Vloerplan maken - Tarkett

Onderzoek naar kleuren

Hoe beïnvloedt kleur de ontwikkeling en het welzijn in onderwijsomgevingen? De designers in onze trendcentra hebben in samenwerking met psychologen en specialisten onderzoek gedaan naar deze invloeden. Ze hebben deze invloeden in verschillende settings bestudeerd om geschikte patronen en kleurstellingen te ontwikkelen. Al deze kennis is gedocumenteerd, zodat onze designers voor de juiste oplossing kiezen voor specifieke toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan vloeren in ziekenhuizen, zorginstellingen voor patiënten met Alzheimer of in het onderwijs.

Wilt u meer weten over ons kleuronderzoek: