Den Bosch Nederland

2019

Gebruikte collecties

De Boschstede, Den Bosch

Gezondheidszorg en ouderenzorg

Bij de Boschstede is er gekozen voor een huiselijke uitstraling met grandeur. Om dit te bewerkstelligen hebben zij gekozen voor zowel harde als zachte vloerbedekkingen.

  • ONTWERPER/ARCHITECT

    Studio Annders Interieurontwerpers

  • GEBOUWEIGENAAR

    Domus Magnus

In de oude polikliniek van het Groot Ziekengasthuis in het centrum van Den Bosch heeft Domus Magnus 39 luxe woonzorgappartementen gebouwd. 6 van de 39 woonzorgappartementen zijn ingericht als zorghotelappartement. Bewoners wonen hier op een huiselijke plek met de zekerheid van zorg voor herstel na een ziekenhuisopname of als de situatie thuis erom vraagt.

De voormalige polikliniek werd in 1932 gebouwd naar een ontwerp van architect J.J. van Dillen. Studio Annders is verantwoordelijk voor het ontwerp van het interieur. Samen met de opdrachtgever werd gezocht naar een ontwerp voor een dementievriendelijk gebouw met de juiste prettige sfeer voor alle bewoners en medewerkers. Er is gekozen voor kleuren en materialen met een klassieke uitstraling, waarbij interieur en de stijl van het gebouw op elkaar aansluiten.

Voor de bewonerskamers werd gekozen voor neutrale kleuren met een warme uitstraling en een accent behang. De vloer werd onder andere voorzien van heterogeen vinyl (Acczent Excellence 80) in de kleur Long Modern Oak, die speciaal voor dit project werd ontwikkeld. De hout-look geeft de kamers een warme en ruimtelijke uitstraling. Daarnaast is de vloer erg onderhoudsvriendelijk en eenvoudig schoon te maken.

Voor de gangen op de eerste verdieping is gekozen voor Desso &Ex tapijt. Het dessin zorgt voor een afwisselend beeld. Daarnaast is er op deze verdieping gekozen voor DESSO Jeans tapijttegels. De gemêleerde structuur van deze collectie zorgt voor een rustig maar tegelijkertijd speels effect. De tapijttegels zijn zowel duurzaam als praktisch toe te passen in een zorgomgeving.

In de gezamenlijke tuinkamers en woonkamers kunnen bewoners met elkaar recreëren. Voor deze ruimtes is gekozen voor een respectievelijk warm oranje en zacht gele uitstraling.

Annemarie Visscher, interieurontwerper bij Studio Annders: “Het belangrijkste uitgangspunt voor de keuze van het interieur was dat het interieur moest passen bij het gebouw en de bewoners; senioren die in het hart van Den Bosch willen wonen met toegang tot alle zorg die zij nodig hebben. We hebben gekozen voor een huiselijke uitstraling met grandeur en hebben zachte en warme materialen gebruikt. Bewoners voelen zich thuis en voor het zorgpersoneel is het prettig werken.”

GERELATEERDE ARTIKELEN

Onze duurzame aanpak: Doing Good. Together.

ONZE DUURZAME AANPAK: DOING GOOD. TOGETHER.

De duurzame aanpak van Tarkett "Doing Good. Together." is gebaseerd op drie pijlers die aansluiten bij de Cradle to Cradle®-principes: Designing for Life, Closing the Loop en Driving Collaboration.