Canon, Venlo

Canon, Venlo

2020 | Nederland

Afbeeldingengalerij

Groene publieke ruimten, de zogenaamde ‘Green Plazas’, verbinden medewerkers en bezoekers. Deze ruimten zijn onderling met elkaar verbonden en steeds gekoppeld aan twee kantoorvloeren. Ze zijn ingericht als binnentuin en functioneren als de centrale ontmoetingsplek. Ze vormen de verbindende schakel tussen werkgebieden binnen het nieuwe hoofdkantoor.

Het interieur, de innovatieve werkomgeving is in nauwe samenwerking met de gebruikers en M+R interior architecture vormgegeven tijdens diverse werksessies. Voor het ontwikkelen van de innovatieve werkgebieden heeft M+R o.a. gebruik gemaakt van 3D-modellen, waarmee de medewerkers de ideale werkomgeving hebben mogen vormgegeven.

Er is steeds vaker sprake van toenemende geluidsoverlast op de werkvloer, met een verslechterde concentratie tot gevolg. Dit blijkt funest te zijn voor de productiviteit van de werknemers. Geluidsoverlast is niet de enige cruciale factor. Ook de binnenluchtkwaliteit is van belang. Om die redenen is er gekozen voor de DESSO AirMaster tappijttegel van Tarkett voor het Canon hoofkantoor, zodat we een positieve bijdrage kunnen leveren aan de concentratie en het welzijn van medewerkers.

Naast de werkomgeving heeft M+R de representatieve ruimten ontworpen zoals het restaurant, ontmoetingsruimten, huiskamers, het vergadercentrum en een auditorium met een capaciteit van 170 personen. M+R tekent ook voor de ‘customer journey, de corporate identity, bewegwijzering van het gehele terrein en het hoofdkantoor. Hierbij worden verleden, heden en toekomst vertaald in het gebouw. Zo komt er o.a. een museale presentatie en een compleet plan voor het kunstbezit van Canon.

Het nieuwe gebouw beschikt na oplevering over 15.500 m2 aan innovatieve werkomgeving.

Tekst: M+R interior architecture 

Projectinrichting (DESSO tapijt): Total Project Service 

Voorgestelde collectie

Beschrijving

Bij het nieuwe groene hoofdkantoor voor Canon production printing is het DESSO AirMaster tapijt geïnstalleerd. Het eindresultaat bekijkt u hier!

Ontwerper/Architect

Broekbakema/ M+R interior architecture

Gebouweigenaar

Canon

Segment

Categorieën