AZ ALMA Eeklo

AZ ALMA Eeklo

2017 | Eeklo, België

Afbeeldingengalerij

Het AZ Alma ziekenhuis in Eeklo verhuisde aan het begin van 2017 naar de Ringlaan, waarbij de twee oude locaties in Eeklo en Sijsele werden samengevoegd. In de splinternieuwe ziekenhuiscampus ligt nu circa 50.000²  vloerbekleding van Tarkett en daarbij ook 5200 m² DESSO tapijttegels.

"Een goed onderbouwde keuze", zo benadrukte Henk Vincent, directeur facilitaire diensten van het AZ Alma. Binnen het aanbod van producten van Tarkett vonden zij een ideale mix tussen het technische en esthetische aspect, waarbij ook veel aandacht besteed werd aan de schoonmaak en het onderhoud van de door hen gekozen vloeren.  

Vijf types vloerbekleding

In het AZ Alma werden door de firma's Oxfloor Multistep en EGALO vijf verschillende types vloerbekleding geplaatst. Dit zijn:

  • Acczent Excellence 80: houtimitatievloeren in de luxe patiëntenkamers
  • iQ Toro: geleidende vloeren in de operatiezalen, intensieve zorgen en medische beeldvorming
  •  iQ Optima Multisafe: met antislipnoppen in de natte ruimtes
  •  iQ Optima: in de patiëntenkamers, gangen, consultaties en overige ruimtes
  • DESSO AirMaster®: voor administratieve ruimtes

Strakke en huiselijke uitstraling

Het ziekenhuis heeft een strakke en tegelijk huiselijke uitstraling, doordat overal dezelfde lichte en donkere kleuren gecombineerd zijn.  Centraal bij de kleurkeuze stond de beleving voor zowel personeel, patiënten als bezoekers. De gekozen vloerbekledingen hebben de laagste “life cycle cost” op de markt wat zorgt voor een aanzienlijke besparing op het onderhouds-en schoonmaakbudget.

De Cradle to Cradle® gecertificeerde tapijttegel DESSO AirMaster® in de administratieve ruimtes, brengt functionaliteit en design naar een volgend niveau. De gepatenteerde technologie maakt het mogelijk fijnstof uit de lucht te filteren op een meer effectieve wijze dan andere vloeroplossingen.

© Fabienne Bruyninckx

voorgestelde collecties

Beschrijving

Tarkett leverde alle vloeren voor het gloednieuwe ziekenhuis AZ Alma in Eeklo. iQ-vloeroplossingen waren met name geschikt voor de behoeften van het ziekenhuis.

Ontwerper/Architect

AAPROG

Segment

Categorieën