Alles over Tarkett linoleum vloeren

Alles over Tarkett linoleum vloeren

Linoleum is een uniek vloerproduct op de markt dat regelmatig over het hoofd wordt gezien, omdat niet alle productfunctionaliteiten bekend zijn. Lees hier alles over waar deze vloer vandaan komt en welke voordelen het biedt of download de brochure en bekijk onze producten direct via onderstaande buttons. 

EMEA Splitter

Het ontstaan van linoleum

ingredienten Linoleum

De geschiedenis van linoleum gaat terug tot 1860. Het was min of meer een toevallige ontdekking van de Engelsman Frederick Walton, die een blikje lijnzaadolie vergat te sluiten. Hij trof de lijnzaadolie de volgende dag aan als verhard materiaal. Elastisch linoleum bleek al snel een geschikte vloerbedekking te zijn.

Linoleum dankt zijn naam aan deze lijnzaadolie als grondstof. De naam is afkomstig van de Latijnse term linum voor vlas en oleum voor olie. Andere belangrijke grondstoffen voor de productie van linoleum zijn kurkmeel en jute. Linoleum bestaat uit een de volgende natuurlijke ingrediënten:

  • Vlas: Een blauw bloeiende plant die op biologische wijze wordt geteeld, deels in onze eigen vlasvelden. De zaden van het gewas worden gedroogd en vervolgens wordt de lijnzaadolie eruit geperst. 
  • Dennenhars: De harde vorm van de hars die wordt gewonnen uit kegeldragende naaldbomen. 
  • Houtmeel: Verpulverd hout, ook wel houtvezel genoemd.  Maakt het mengsel licht en stevig. 
  • Kurkstof: Zorgt ervoor dat het mengsel robuust en flexibel blijft. 
  • Calciumcarbonaat: Een chemische verbinding die voorkomt in rotsen. 
  • Jute: Deze plantaardige vezel die tot sterke draden wordt gesponnen vormt de basis voor het vloermateriaal.
EMEA Splitter

Tarkett linoleum is goed voor mens en milieu

Onze linoleum vloeren zijn dankzij de bacteriedodende eigenschappen van het Linoxyn bindmiddel erg hygiënisch en goed te onderhouden. Dit in combinatie met de verscheidene ontwerpmogelijkheden en het slijtvaste karakter zorgt ervoor dat linoleum een goede vloeroplossing is voor elke ruimte.

Duurzaamheid staat bij Tarkett hoog in het vaandel. Daarom zijn al onze linoleum vloeren Cradle to Cradle®-gecertificeerd. Deze certificering bewijst onze inspanning om ecologisch betere producten te ontwerpen voor de menselijke gezondheid en het milieu, en om te schakelen naar een circulaire economie.   

Goede materialen linoleum

Ook het productieproces is duurzaam

Duurzaamheid is niet alleen belangrijk in onze producten, maar ook in het productieproces. Zo hergebruiken we materiaal om grondstoffen te besparen en recyclen we vloeren die het einde van hun levensduur hebben bereikt.

Tarkett linoleum houdt ook nog rekening met de gezondheid van de mens. Zo hebben al onze producten een Material Health Statement (MHS). In deze MHS en in het Allergy UK-keurmerk kunt u de gezondheidsaspecten terugvinden.

EMEA Splitter

Een veelzijdige ontwerp

Linoleum Floorcraft
Linoleum eigen design

Het ontwerp is net zo belangrijk als de meer technische aspecten van linoleum. In ons eigen designlab worden kleur- en productassortimenten continu uitgebreid en aangepast aan de wensen van de klant. Onze 113 kleuren en 7 verschillende designs bieden een breed scala aan opties aan te passen aan elk ruimteconcept, van vloeren tot wanden. 

Deze kleuropties zijn ontwikkeld op basis van een analyse van trends en kleurexpertise, zodat onze vloeren bij elk project passen. We bieden klassieke patronen, maar ook eigentijdse ontwerpen. U kunt dit combineren met natuurlijke, donkere of juist lichte kleuren.

Voor projecten die vragen om een op maat gemaakt ontwerp in specifieke kleuren, biedt Tarkett een speciale Floorcraft maatwerkservice. Zo kunt u uw ideeën omzetten in unieke vloerconcepten. 

EMEA Splitter

Meer informatie

Wenst u meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact op met uw Tarkett contactpersoon of bekijk de brochure en onze producten via onderstaande buttons.  

Meer artikelen over Tarkett linoleum

Ondervloer linoleum
De voorbereiding van de ondervloer voor linoleum

De ondervloer is essentieel voor linoleum vloeren. Tarkett geeft tips voor de voorbereiding, controle en egalisatie voor de ondervloer.

Linoleumpasta in onze fabriek in Narni
Op weg naar CO2-neutraliteit met Tarkett linoleum

Ontdek hoe we de ecologische voetafdruk van onze producten continu optimaliseren - door de hele levenscyclus heen.

Moodbord van Tarkett linoleum
Linoleum kopen: alles wat erbij komt kijken

Linoleum is een enorm veelzijdig en praktisch materiaal voor allerlei gebouwen, interieurs en locaties. Ontdek hier hoe en waar Tarkett linoleum allemaal voor gebruikt wordt.

Linoleum_floors_Etrusco
Linoleum, een duurzame vloer voor de toekomst

Wilt uw meer weten over hoe duurzaam linoleum van Tarkett is? Bekijk dan onze pagina.