Accessoires voor vloeren en wanden

Accessoires voor vloeren en wanden

Accessoires zorgen voor de perfecte "finishing touch" voor de uitstraling van uw vloer. Ze personaliseren, beschermen de vloerbekleding en zorgen voor veiligheid en signalisatie. Lasdraden zorgen bijvoorbeeld voor een stevige en duurzame installatie van vloermaterialen, waardoor ze goed op hun plaats blijven. Plinten zijn essentieel voor een nette afwerking, waarbij ze de overgang tussen de vloer en de wanden naadloos verbinden. Ondervloeren spelen een belangrijke rol bij geluids- en warmte-isolatie, waardoor een comfortabele en energie-efficiënte omgeving wordt gecreëerd. 

Bij de installatie van vloeren is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan elk detail, inclusief de juiste plaatsing van installatie-accessoires. Tot slot, in vochtige ruimtes zoals een wetroom, zijn waterbestendige accessoires van groot belang om de duurzaamheid en veiligheid van de vloer te waarborgen. Met zorgvuldige selectie en installatie van accessoires kunnen vloeren een prachtige afwerking krijgen die zowel functioneel als esthetisch bevredigend is.

Lasdraden

Lasdraden zijn essentieel bij het leggen van linoleum, pvc en non-pvc vloeren. Ze zorgen voor een stevige en duurzame installatie, waarbij vloermaterialen naadloos met elkaar worden verbonden. Dit resulteert in een solide en duurzame vloer die bestand is tegen intensief gebruik.

Plinten

Een essentieel onderdeel van vloerafwerking zijn plinten. Ze zorgen voor een naadloze overgang tussen de vloer en de wanden, en beschermen de onderkant van de muur tegen beschadigingen. Plinten kunnen ook dienen als decoratief element, waardoor de ruimte een verfijnde en afgewerkte uitstraling krijgt.

Onze beschermingsfolies en ondervloeren

Onze ondervloeren worden gebruikt om geluid te dempen en de isolatie te verbeteren. Ze verminderen het geluidsniveau dat door de vloer wordt overgebracht, waardoor een rustigere en meer comfortabele omgeving ontstaat. Ondervloeren helpen ook om warmte vast te houden, waardoor de energie-efficiëntie van de ruimte wordt verbeterd. Verder voordelen zijn het verlengen van de levensduur, dampdichtheid, hoogte besparing en stabiliteit.

Afwerking van vloeren

Accessoires voor de afwerking van vloeren spelen een belangrijke rol bij het creëren van een verzorgde en esthetische uitstraling. Naast plinten zijn er ook diverse decoratieve accessoires, zoals plintprofielen, trapneuzen, reductieprofielen en afwerkingsstrips, die de vloer een stijlvolle touch geven. Met de juiste accessoires voor de afwerking kunnen vloeren worden getransformeerd tot prachtig afgewerkte ruimtes die zowel functioneel als visueel aantrekkelijk zijn.

Ontdek onze aanbevolen lijmen

Bij Tarkett maken we gebruik van Tarkospray, een revolutionaire lijmspray, geschikt voor grote installaties en alle types vinylvloeren, zwaar gereedschap is niet nodig en rugklachten en pijnlijke knieën behoren tot het verleden. Gewoon sprayen en leggen voor een afwerking die drie keer zo snel is als traditionele lijm en waarvan 80% minder nodig is. Het leven wordt een stuk makkelijker voor installateurs, gebruikers en het milieu!

Wetroom systemen

Wetroom systemen voor vloeren zijn speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de uitdagingen van vochtige ruimtes, zoals badkamers en doucheruimtes. Deze systemen bestaan uit waterdichte membranen, douchegoten en afvoerputjes die zorgen voor een effectieve waterafvoer en voorkomen dat water door de vloer sijpelt. Wetroom systemen bieden niet alleen bescherming tegen waterlekkage, maar ook een naadloze en veilige vloerafwerking. Ze zijn duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, waardoor ze ideaal zijn voor het creëren van moderne en functionele natte ruimtes.

Meer informatie over onze accessoires?

Wilt u meer informatie ontvangen over de juiste accessoires voor uw project? Neem gerust contact met ons op.