ABN AMRO, Amstelveen

ABN AMRO, Amstelveen

2018 | Amstelveen, Nederland

Afbeeldingengalerij

Aan de buitenzijde van het stadshart van Amstelveen bevindt zich het vernieuwde kantoor van ABN AMRO. Dit duurzame gebouw is ontwikkeld met het ‘nieuwe bankieren’ als uitgangspunt. Door de flexibele opzet van het kantoor kan de bank het pand gebruiken voor nieuwe ideeën en technologieën, wat klanten de mogelijkheid geeft te bankieren zoals zij willen.

In het pand is gekozen voor duurzame, circulaire materialen waaronder wandpanelen van oude pallets en isolatiewanden van 100% gerecycled, Nederlands papierafval. De diverse kantoren en ruimtes zijn smaakvol ingericht waarbij er ook werkplekken gecreëerd zijn waar er meer focus is op privacy.

De beide etages zijn verbonden door een maatwerktrap van metaal, terwijl de glazen panelen aan de buitenkant zorgen voor veel natuurlijk licht. Dit geheel zorgt voor een omgeving die comfort, professionaliteit en warmte uitstraalt.

Voor de vloeren is gekozen voor Tarkett iD Revolution non-pvc. Dit met Cradle to Cradle goud gecertificeerde product, uniek en als enige vinyl vloer wereldwijd bekroond met deze certificering, bestaat voor 100% uit herbruikbare materialen, die allemaal beoordeeld zijn als veilig voor producent, gebruiker en milieu. In totaal werd er 800m² iD Revolution gelegd in het kantoor van ABN AMRO.

Dankzij iD Revolution van Tarkett, verzekert ABN AMRO zich van een duurzame en circulaire vloer. De filosofie en werkwijze van Tarkett sluiten naadloos aan bij het streven van de bank om hun kantoren te voorzien van duurzame en innovatieve oplossingen, goed voor mens en milieu. Dit deed ABN AMRO dan ook besluiten een samenwerking aan te gaan met Tarkett bij de inrichting van het kantoor in Amstelveen, maar onder meer ook in de kantoren in Oosterhout en Waalwijk.

In het gebouw is gebruik gemaakt van verschillende materialen in de ruimtes, wat zorgt voor een uniforme uitstraling met speelse elementen. Dit zorgt ervoor dat het kantoor professionaliteit, comfort en warmte ademt.  Bovendien zijn de vloeren gemakkelijk in onderhoud, zodat het geheel een combinatie is van gebruiksgemak en design.

Wilt u meer weten over onze iD Revolution collectie? Download dan de gratis brochure.

Voorgestelde collectie

Beschrijving

Om te zorgen voor een duurzaam en innovatief kantoor dat past bij het 'nieuwe bankieren', koos ABN AMRO in Amstelveen voor de non-PVC iD Revolution vloer van Tarkett. Bekijk hier het eindresultaat!

Ontwerper/Architect

Koppes Bouwkunde

Aannemer

Issos

Gebouweigenaar

ABN AMRO

Segment

Categorieën