Veiligheidsvloeren

Veiligheidsvloeren

Met de juiste slipbestendige vloer voorkomt u ongevallen en behoudt u de algehele veiligheid in zones waar risico op uitglijden en vallen bestaat. 


Onze veiligheidsvloeren – of antislipvloeren – zijn verkrijgbaar in homogeen of heterogeen vinyl. Ze worden geclassificeerd in verschillende slipweerstanden: Klasse A, B en C. Klasse C bevat de basis slipweerstand, Klasse A heeft de hoogste slipweerstand. De aanduidingen R10 en R11 geven aan hoe hoog de slipbestendigheid is in situaties met een verhoogd risico op uitglijden.

Wat zijn veiligheidsvloeren?

De veiligheidsvloeren van Tarkett zijn ontworpen om veiligheid te waarborgen in uiteenlopende ruimtes. De vloeren verminderen slipgevaar waardoor ongelukken minder voorkomen. Door het oppervlaktestructuur bieden ze grip in bijvoorbeeld vochtige of gladde omgevingen. De vloeren zijn ook toepasbaar voor drukbezochte gebieden die een hoge mate van veiligheid en onderhoudsgemak vereisen.

Duurzame prestaties van onze antislip vloeren

Onze antislip vinyl vloeren zijn gemaakt om lang mee te gaan. Daarmee zijn ze niet alleen erg veilig, maar ook zeer duurzaam. De vloeren zijn bestand tegen slijtage, vlekken en chemische stoffen, wat resulteert in langdurige prestaties. Bovendien zijn onze veiligheidsvloeren gemakkelijk te reinigen en daarmee erg onderhoudsvriendelijk.

Functioneel ontwerpen met talloze designs

Bescherming en design komen samen in onze veilige vloeren. Met verschillende kleuren, patronen en dessins, creëert u altijd een ontwerp dat naadloos aansluit bij het interieur. Hierdoor maakt u de ruimte visueel compleet en wordt veiligheid gewaarborgd waar dat het meeste nodig is.

Installatie en onderhoud van veiligheidsvloeren

Onze slijtvaste vinyl vloeren bestaan uit meerdere lagen. Voor een succesvolle installatie is een schone ondervloer essentieel. Verwijder daarom grondig vuil en stof voor een solide hechting van de vloer. Bovendien dient de ondergrond vlak en glad te zijn. Hierdoor kan het vinyl moeiteloos worden neergelegd.

Regelmatig vegen en dweilen houdt de toplaag met het geprinte dessin in optimale staat. Volg hierbij altijd de aanbevolen doseringsinstructies op voor een hygiënisch resultaat.

Wilt u meer informatie over installatie en onderhoud van een specifieke antislipvloer? Bekijk dan ons documentatiecentrum. Hier vindt u een overzicht van alle veiligheidsvloeren met installatie- en onderhoudshandleidingen.

Meer informatie over onze veiligheidsvloeren?

Benieuwd naar onze veiligheidsvloeren en de mogelijkheden? Neem contact met ons op of bestel gratis stalen van de gewenste designs via de productpagina’s.