DESSO Fuse Landscape | Tarkett

Welzijn op kantoor

Het belang van welzijn op kantoor

Bij Tarkett realiseren we ons hoe belangrijk het is om gezonde en prettige kantooromgevingen te creëren. Onze vloeroplossingen zijn ontworpen met het oog op akoestiek en binnenluchtkwaliteit, waardoor geluidsoverlast tot een minimum wordt beperkt en de luchtkwaliteit op kantoor wordt verbeterd.

DESSO Fuse Landscape | Tarkett

Gezonder binnenklimaat met Tarkett

Een gezond binnenklimaat is nog nooit zo belangrijk geweest. Terwijl groene ruimtes op kantoor bijdragen aan een betere luchtkwaliteit en werknemers helpen om alert en geconcentreerd te blijven, spelen vloeren ook een belangrijke rol bij het garanderen van een gezonde en zuivere binnenlucht.

Bij Tarkett weten we dat de vloerbedekking die u kiest direct invloed heeft op de luchtkwaliteit die u inademt. Ons DESSO AirMaster-tapijt vangt en houdt fijnstof beter vast, dan welke andere vloeroplossing dan ook. Daarnaast hebben onze ftalaatvrije PVC-tegels een zeer laag VOS-gehalte, wat bijdraagt aan een gezonder binnenklimaat.  

Het belang van gezonde lucht kan niet genoeg benadrukt worden. Onze gemoedstoestand en algemene gezondheid ervaren allemaal aanzienlijke voordelen wanneer de lucht vrij is van verontreinigingen.

Verbeter de akoestiek met Tarkett

 

Akoestiek staat bovenaan de lijst van prioriteiten voor werknemers. Een stillere werkomgeving verbetert de concentratie en productiviteit en draagt bij aan het welzijn op kantoor. Daarom is goede geluidsabsorptie en -reductie van essentieel belang.

Tapijttegels zijn een populaire vloeroplossing voor op kantoor als het gaat om de akoestiek. Ze dempen harde geluiden en creëren een rustiger binnenklimaat. Kiest u voor onze SoundMaster-tapijtrug, dan optimaliseert u de geluidsabsorptie en -isolatie nog verder. 

Neurodiversiteit op de werkplek

 

Onderzoek laat zien dat een meer neurodiverse werkplek kan helpen bij het creëren van innovatie, creativiteit en big-picture-thinking in organisaties. Veel neurodiverse individuen ervaren zintuiglijke uitdagingen; ze worden te weinig of te veel gestimuleerd, waardoor het voor hen moeilijk is om zich te concentreren of samen te werken.

Bij Tarkett zetten we ons in om inzicht te krijgen in de unieke behoeften van alle gebruikers van een ruimte, zodat we betere producten en betere ervaringen voor iedereen kunnen creëren.  Naast akoestiek spelen de kleur, het patroon en de textuur van een vloer een belangrijke rol bij het ondersteunen van diverse neurologische groepen en bij het verbeteren van de algehele binnenomgeving.

Onder begeleiding van HOK, een wereldwijd ontwerp-, architectuur-, engineering- en planningsbedrijf, heeft Tarkett een reeks tools ontwikkeld om het ontwerp- en materiaalkeuzeproces voor vloeroplossingen te verbeteren, zodat u meer gevarieerde ruimtes en een inclusieve werkplek kunt creëren waar neurodivergente werknemers optimaal kunnen presteren. 

Aanbevolen collecties

DESSO AirMaster

DESSO AirMaster zorgt ervoor dat rond dwarrelende stofdeeltjes worden vastgehouden en niet gaan rondzweven in de ruimte waardoor de kwaliteit van de binnenlucht in gebouwen aanzienlijk verbetert. DESSO AirMaster tapijttegels zijn hierdoor uitermate geschikte om toegepast te worden in kantoorruimtes. U heeft keuze uit 12 verschillende collecties.

iD Square PVC-vloer

De eenvoudig installeerbare iD Square vloer heeft de grootste variëteit aan designs & kleuren op de markt om serene of meer stimulerende omgevingen te creëren. Deze PVC-vloer is makkelijk te combineren met DESSO tapijttegels en zorgt voor een betere binnen akoestiek met minder geluidsverspreiding - ideaal voor ruimtes waar men zich moet concentreren.

DESSO & Patricia Urquiola

Deze tapijttegels zijn ontwikkeld in samenwerking met de bekende architect en designer Patricia Urquiola en geïnspireerd op de zachte kwaliteiten van knitwear en wol. De DESSO & Patricia Urquiola collectie die een zachte en geweven uitstraling heeft is 100% recyclebaar. Dit betekent dat alle componenten na gebruik verwerkt worden tot grondstof voor nieuwe tapijttegels.

Meer informatie?

Wenst u meer informatie over welke kantoorvloeren u het beste kunt kiezen voor uw kantoor? Neem dan contact op met uw Tarkett contactpersoon of laat uw gegevens achter via ons contactformulier.