Terugblik | Tarkett’s deelname bij Salone del Mobile

Terugblik | Tarkett’s deelname bij Salone del Mobile

22 Mei 2023

 

Van 18 april tot en met 23 april vond Salone del Mobile, de jaarlijkse designbeurs, plaats in Milaan. Vol enthousiasme was Tarkett aanwezig en blikken we opgetogen terug op een succesvolle participatie.

Tijdens dit evenement lanceerde Tarkett de unieke tapijttegelcollectie van DESSO & Patricia Urquiola. Een samenwerkingscollectie gefocust op duurzaamheid en daarnaast 100% recyclebaar. Op diverse locaties kon men Tarkett bezoeken en was er zelfs sprake van hoog bezoek van koningin Maxima.

Highlights tijdens Salone del Mobile 2023

Tarkett kijkt met trots terug op haar deelname aan Salone del Mobile en blikt terug op een aantal hoogtepunten:

  • Een memorabele gebeurtenis: tijdens de beurs was er koninklijk bezoek. Koningin Maxima bezocht de prachtige tentoonstelling ‘Masterly, the Dutch in Milano’, waar Tarkett ook onderdeel van was. In deze geweldige expositie bracht curator Nicole Uniquole de collecties van meer dan zeventig Nederlandse interieurdesigners bij elkaar. Voor ons een onvergetelijk moment om onze collectie te mogen delen met de Koningin.
     
  • Dankzij een gedeelde visie over circulair design en duurzaamheid, ontstond er een (h)echte samenwerking tussen DESSO en Urquiola. Samen creëerden ze een tapijttegelcollectie met een zo laag mogelijk impact op het milieu.

    De collectie is geïnspireerd op de zachte kwaliteiten van knitwear, wol en rasterstructuren van textiel, zoals tweed en bouclé. Dit resulteerde in tapijttegels met een zachte en geweven uitstraling met gebalanceerde neutrale tinten met fellere accenten. De tapijttegelcollectie is binnenkort ook te zien op het Design District.
     
  • Tarkett bevond zich tijdens de beurs op meerdere plekken. Bij de Masterly Palazzo Giureconsulti Milano vond u de duurzame DESSO & Patricia Urquiola collectie. Ook waren wij te bezichtigen in de innovatieve Moroso Spa showroom van Patricia Urquiola. Bij het Institut Français koos Constance Guisset voor DESSO Recharge zwarte tapijttegels als vloer van de tentoonstelling 'Surprise Party'.
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief van Tarkett

Schrijf u in en blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van vloerencollecties, referenties, evenementen en duurzaamheid.