Tarkett behaalt prestigieuze A-score van CDP voor inzet tegen klimaatverandering.

Tarkett behaalt prestigieuze A-score van CDP voor inzet tegen klimaatverandering.

12 Februari 2024

Tarkett is actief betrokken bij het verminderen van CO2-uitstoot en heeft voor het tweede jaar op rij erkenning gekregen van de wereldwijde non-profitorganisatie voor milieu, CDP, voor haar inzet en prestaties in de strijd tegen klimaatverandering. Als enige producent van (sport)vloeren heeft Tarkett een A- waardering voor leiderschap ontvangen van CDP.

 

CDP bestrijdt greenwashing met wetenschappelijke onderbouwing

Al meer dan 20 jaar biedt CDP inzicht in de klimaatvoetafdruk en -ambities van bedrijven. Dit systeem stelt bedrijven in staat om hun milieueffecten te monitoren, meten en beheren. Meer dan 21.000 bedrijven kregen een score op basis van gerapporteerde informatie over klimaatverandering, ontbossing en waterveiligheid. Deze scores variëren van D tot A en stimuleren bedrijven om van informatieverstrekking naar concrete maatregelen te gaan. Hoewel het aantal bedrijven dat via CDP openbaar maakt is gestegen met 24% vorig jaar, blijft het merendeel ondermaats in rapportage, wat de voortgang en doelstellingen bedreigt en greenwashing bevordert.

 

 

Ik ben bijzonder trots dat wij als enige vloer- en sportoppervlakkenfabrikant in 2023 zo'n hoog prestatieniveau hebben bereikt. Dit toont ons milieuleiderschap en ons vermogen om de juiste klimaatstrategie te ontwikkelen die zich vertaalt naar concrete acties. - Fabrice Barthélemy, CEO Tarkett

 

De sterke erkenning van CDP is volledig in lijn met Tarkett's ambitieuze 2030 klimaatroutekaart die al in 2023 werd goedgekeurd door het gerenommeerde SBTi (Science Based Targets initiative). Ontdek hoe we bij Tarkett onze CO2-uitstoot continu blijven verlagen.

ONZE DUURZAAMHEIDSAANPAK