JEX Rotterdam

JEX Rotterdam

2023 | Nederland

Afbeeldingengalerij

JEX is een jong bedrijf dat in korte tijd een explosieve groei heeft doormaakt. Onlangs zijn zij verhuisd naar de Brug, het voormalige hoofdkantoor van Unilever in Rotterdam. Het kantoor is 133 meter lang, zweeft 25 meter boven de oude Blue Band-fabriek en er is ruimte voor 800 tot 900 medewerkers. Hierdoor is er volop ruimte voor verdere uitbreiding.

Bekijk hier de video van dit project 

Het ontwerp

Bij het ontwerp stond centraal dat de drie kernwaarden van JEX - verbinding, energie en lef - duidelijk tot uiting moesten komen. De klant wilde geen traditionele kantoortuin, omdat dit geluidsoverlast kon veroorzaken en het prachtige uitzicht zou belemmeren. In plaats daarvan koos het ontwerpteam van Tétris Design Build voor behoud van het uitzicht met doorkijkjes en creëerde gevarieerde werkruimten met diagonale lijnen en kleurvlakken in het hele gebouw om de verbinding te benadrukken. Het gebruik van Tarkett vloerbedekking zorgde voor een uitstekende akoestiek.

Harde en zachte vloeren

De ontwerpers van Tétris kozen bewust voor DESSO tapijttegels in drie kleuren Jeans om een energieke en tijdloze uitstraling te creëren. De werkkamers en spreekruimten zijn verschillend van vorm en grootte, zodat er luwtegebieden ontstaan met hierin groepen werkplekken. Het tapijt wordt afgewisseld met open zones met trappen en/of vides, waar je koffie, thee of fris kunt halen. Deze ruimtes zijn gestoffeerd met iD Square. Holland Floor International BV heeft de geluiddempende vloeren van Tarkett snel en vakkundig geïnstalleerd zodat JEX binnen 4 maanden het pand kon betrekken.

voorgestelde collecties

Beschrijving

JEX Rotterdam is verhuisd naar de Brug, het voormalige hoofdkantoor van Unilever in Rotterdam. In het project zijn DESSO Jeans tapijttegels en iD Square PVC-stroken toegepast.

Ontwerper/Architect

Tétris Design X Build

Aannemer

Holland Floor International BV

Gebouweigenaar

JEX

Segment

Categorieën