De fundamentele rol van design voor een inspirerende werkomgeving

De fundamentele rol van design voor een inspirerende werkomgeving

21 Juni 2023

Just Eat Takeaway, ook bekend als Thuisbezorgd in Nederland, is een toonaangevend platform voor het bestellen, bezorgen en afhalen van maaltijden. Het hoofdkantoor bevindt zich in Amsterdam, maar ze opereren wereldwijd. In mei 2022 verhuisde het bedrijf naar een nieuwe locatie in Amsterdam, waar ze 14.000 m2 aan kantoorruimte bieden met maar liefst 850 werkplekken. Dankzij een succesvolle samenwerking met Matrix Projectvloeren, creëerde het bedrijf een prettige en gezonde werkomgeving voor alle medewerkers.

Design is een essentiële factor voor het welzijn van de medewerkers

Voor Rianne de Wit, facility manager bij Just Eat Takeaway, staat het welzijn van medewerkers centraal.

Design speelt een fundamentele rol in het creëren van een inspirerende en comfortabele werkomgeving. We vinden het belangrijk om onze medewerkers gezond te houden. Daarom hechten we veel waarde aan aspecten als goede ventilatie, voldoende daglicht en bewegingsvrijheid.

Met het ontwerp wilde de organisatie voor een huiselijke en aangename sfeer zorgen. Zo staan de pantry’s bewust in het midden van het pand om ontmoetingen tussen medewerkers van verschillende afdelingen te stimuleren tijdens een koffiemoment. Met eventruimtes, brainstormplekken en vergaderruimtes is het kantoor een complete ontmoetingsplek.

De Wit is trots dat zij samen het streven hebben bereikt om een motiverende omgeving te ontwerpen.

De waardevolle toevoeging van vloerbedekkingen

Vloeren vormen een onmisbaar element in het interieurdesign. Patrick Sonsma, projectleider bij Matrix Projectvloeren, verzorgde de levering en installatie van vloerbedekkingen voor Just Eat Takeaway. In slechts anderhalve maand tijd leverde en installeerde Matrix Projectvloeren zowel zachte als harde vloerbedekkingen van Tarkett. 

De akoestische kwaliteiten van de vloeren dragen bij aan een prettige werkomgeving.

Een samenwerking om trots op te zijn

Sonsma kijkt met een tevreden gevoel terug op de samenwerking met Tarkett. Door te kunnen bouwen op partners zoals Tarkett, kunnen zij op hun beurt betrouwbare bouwpartners zijn voor anderen. Door het nakomen van afspraken, snelle leveringen, goede kwaliteit en maatvastheid van de producten, was het mogelijk een mooi eindresultaat te leveren.

Meer weten over dit project?