5 tapijttrends in de hospitality-industrie

5 Tapijttrends in de hospitality-industrie

Laat u inspireren

Bij Tarkett begrijpen we het belang van een goed vloerontwerp. Van luxe hotels tot lokale restaurants en cafés in de stad - het creëren van de perfecte gastbeleving begint bij het interieurontwerp. Elk project vertelt zijn eigen unieke verhaal en bepaalt de sfeer vanaf het moment dat u binnenkomt.

Het designteam van Tarkett heeft de laatste trends op het gebied van horeca-tapijt voor u op een rijtje gezet. Ontdek hieronder hoe zij eenvoudige designs transformeren naar unieke tapijten.

1. Luxe

Voeg een vleugje elegantie toe aan uw ontwerp met elementen die zijn afgeleid van de barokstijl - een klassieke, chique esthetiek die zorgt voor een luxe uitstraling in iedere ruimte. Creëer een tijdloze uitstraling met vloeren die geïnspireerd zijn op glinsterende parels en oesters en breng rijke, krachtige kleuren van brons, goud en zilver in het ontwerp om een gevoel van luxe en charme op te roepen.

2. Textuur van klei

Omarm de schoonheid van biodiversiteit en laat moeder natuur uw bron van inspiratie zijn door elementen van de natuur naar binnen te brengen. Breng levendigheid in elke ruimte met een rustgevend op de natuur geïnspireerd kleurenpalet, samen met diverse overgangen in kleur en texturen om de unieke oneffenheden van de buitenwereld te weerspiegelen - van klei tot steen. Door speciale aandacht te besteden aan de kleine details, heeft u alles wat u nodig heeft om een geweldige ruimte te creëren.

3. Kleureffecten

Ervaar de ware kracht van kleur met ons allesomvattende palet - een levendige en krachtige mix van opvallende, maar complementaire kleuren die een ruimte direct een persoonlijke uitstraling geven. Deze designs zijn geïnspireerd op colour blocking en abstracte vloeiende bewegingen en bieden ruimte voor creatieve vrijheid. Ze moedigen outside-the-box denken aan om bezoekers mee te nemen naar een andere wereld. Waarom zou u zichzelf beperken tot grijstinten als u eindeloze ontwerpmogelijkheden heeft?

4. Grafisch Pastel

In een wereld die altijd aanstaat, zijn zachte pasteltinten essentieel voor het creëren van een ontspannen horeca-ervaring. Ontdek hoe u met blokkleuren en vloeiende vormen dit vrolijke en rustgevende kleurenpalet in uw volgende interieurproject kunt toepassen.

5. Natuurlijke Oorsprong

Integreer de natuur in het hospitality-ontwerp en creëer een rustgevende omgeving voor uw klanten waar ze naar verlangen. Met de toenemende vraag naar wellness- en zelfzorgervaringen binnen de horeca is het afstemmen van het interieur op de natuurlijke wereld van cruciaal belang. Het is bewezen dat het gebruik van materialen die geïnspireerd zijn op de natuur het welzijn bevordert en het toepassen van natuurlijke effecten in het vloerontwerp zal ons helpen contact te maken met het buitenleven.

Ontdek onze op maat gemaakte tapijtcollecties

Klaar om uw eigen ontwerp op maat te maken? Onze DESSO Axminster, DESSO Axminster Sculpt en DESSO Gravure tapijtcollecties zijn volledig te personaliseren en het designteam van Tarkett staat klaar om u hierbij te helpen.

DESSO Axminster

Onze Axminster weeftechnologie staat bekend om haar opvallende schoonheid en de mogelijkheid om complexe, kraakheldere patronen weer te geven en tegelijkertijd een lange levensduur te garanderen.

DESSO Axminster Sculpt

Axminster Sculpt biedt een gestructureerde, organische diepte die nog nooit eerder in Axminster-tapijt is gezien. Hierdoor ontstaat er een werkelijk uniek effect voor de ultieme luxe-ervaring in uw horecaruimte.

DESSO Gravure

Ervaar een ongekende vrijheid in het ontwerpen van tapijten met ons op maat gemaakte Gravure tapijt. Door het gebruik van printtechnologieën krijgt uw ontwerp een prachtige kleur en helderheid.

Meer informatie?

Wenst u meer informatie over welke vloer u het beste kunt kiezen voor uw horecaruimte. Neem dan contact op met uw Tarkett contactpersoon of laat uw gegevens achter via ons contactformulier.