Tapijt plankenvloeren in een open kantoorlandschap

DESSO AirMaster Savera & Savera Shade

Veelzijdig, speels & praktisch

Als onderdeel van het Tarkett Human-Conscious Design®-programma, streven wij ernaar veiligere en gezondere ruimtes te creëren waarin mensen hun volledige potentieel kunnen bereiken. De DESSO AirMaster Savera en Savera Shade-collecties bieden een inspirerende, flexibele en duurzame manier om de hoeveelheid schadelijke fijnstof in een ruimte aanzienlijk te verminderen. Door deze op te vangen en te bewaren waar ze geen kwaad kunnen doen: onder je voeten. 

De collectie wordt standaard geleverd in plankformaat, een primeur voor het AirMaster-assortiment. DESSO AirMaster Savera and Savera Shade zijn geschikt voor de toekomst: aanpasbaar en duurzaam.

Afbeeldingen tapijtvloeren DESSO AirMaster Savera

DESSO AirMaster: Clears the Air®

Het belang van schone lucht op de werkplek mag niet worden onderschat. Fijnstof is een verzamelnaam voor kleine onzichtbare deeltjes die in de lucht zweven en bepalend zijn voor de luchtkwaliteit in woningen en op werkplekken. De aanwezigheid hiervan wordt rechtstreeks in verband gebracht met gezondheidsrisico’s.1 Onze mate van alertheid, ons welzijnsgevoel en onze gezondheid in het algemeen hebben veel baat bij lucht die vrij is van verontreinigende stoffen.

Sinds de introductie heeft de AirMaster-technologie zich bewezen op talloze werkplekken en tijdens veeleisende laboratoriumtests. Deze tests hebben aangetoond dat DESSO AirMaster minstens achtmaal effectiever is in het opnemen en vasthouden van fijnstof dan vlakke vloeren en minstens (PM10) viermaal effectiever is dan standaard tapijten (PM10).2

Bewezen effectiviteit

Het GUI Gold-certificaat is toegekend op basis van het gemiddelde uit vijftien herhaalde tests, waarin door metingen is vastgesteld dat DESSO AirMaster op uitstekende wijze fijnstof opneemt en vasthoudt. Met deze methode wordt gegarandeerd dat de resultaten wetenschappelijk verantwoord zijn en niet op een eenmalige prestatie zijn gebaseerd.

Bij een sommige testen bleek DESSO AirMaster zelfs twintigmaal effectiever3 in het opnemen en vasthouden van fijnstof dan vlakke vloeren. 

Het Gold Plus-label is toegekend voor de zeer goede prestaties ten opzichte van de volgende drie testcriteria: 
– Geschiktheid voor mensen met een allergie 
– Sterk vermogen tot binding van fijnstof
– Geringe uitstoot van vluchtige organische stoffen (VOS).4

De Collecties

DESSO AirMaster Savera

AirMaster Savera bestaat uit een palet van zes effen tinten die perfect passen bij de zes overgangskleuren van Airmaster Savera Shade.

DESSO AirMaster Savera Shade

AirMaster Savera Shade heeft een subtiel transitie effect, per kleur is dit uitgewerkt in twee variaties : één plank heeft een lichte transitie kleur en de andere plank een meer uitgesproken en donkere transitie kleur.

Ontwep Inspiratie

Functionaliteit is maar de helft van het verhaal. Met een veelzijdig palet van twaalf warme en koele tinten – zes effen tinten en zes overgangskleuren – beschikken ontwerpers over eindeloze combinaties om het beoogde effect te creëren.

AirMaster Savera planken kunnen in verschillende patronen worden gelegd of in combinatie met de pvc-vloeren van Tarkett. Ze zijn perfect voor zowel creatieve als praktische vloerontwerpen

DESSO Airmaster Savera & Savera Shade ontwerp inspiratie

Duurzaamheid

DESSO AirMaster Savera duurzaamheid referenties

Afbeeldingen

1 World Health Organization Air quality guidelines for particulate matter, wereldwijde update 2005.
2 De metingen worden uitgevoerd op een hoogte van 80 cm en 110 cm (in de ademhalingszone) 
3 ISO 16000 testanalyse, volgens AgBB-evaluatieschema 2010 en conform GUT-criteria voor uitstoot.
4 Gebaseerd op testen van GUI, waarbij DESSO AirMaster werd vergeleken met een standaard vlakke vloer en met een standaard gestructureerd lussenpooltapijt (mediaanwaarden)