Design en prestaties gecombineerd in onze nieuwe heterogene vinylcollecties

Design en prestaties gecombineerd in onze nieuwe heterogene vinylcollecties

Met de nieuwe heterogene vinylvloer collecties - Excellence, Platinium, Tapiflex Stairs en ProtectWALL - biedt Tarkett een compleet portfolio aan vloer-, muur en trapoplossingen, ontworpen voor het verbeteren van het welzijn van gebruikers. De collecties zijn ontworpen volgens de strengste technische en gezondheidsstandaarden voor gezondheidszorg, ouderenzorg en onderwijsinstellingen en combineren design, resistentie en duurzaamheid.

Haal het meest uit de voordelen van licht

Licht speelt een belangrijke rol in iedere ruimte en draagt bij aan het welzijn van mensen. Met de specifieke behoeften van scholen, ziekenhuizen en zorginstellingen in het achterhoofd heeft Tarketts Design Studio zich laten inspireren door drie voordelen van licht - welzijn, natuurlijk en slim - om deze nieuwe heterogene vinylvloeren collecties te ontwikkelen. De nieuwe collecties zijn ontworpen om welzijn en warmte te creëren in elke ruimte, om energie te geven en om sociale interactie te bevorderen. De Excellence, Platinium, Tapiflex Stairs & ProtectWALL collecties bieden een volledig spectrum van kleuren, patronen en texturen waarmee unieke sferen kunnen worden gecreëerd.

Vind de juiste combinatie van vloeren, wanden en trappen.

Tarketts nieuwe bijpassende collecties voor vloeren, muren en trappen en de accessoires zijn ontworpen om architecten, designers, professionals en consumenten een complete oplossing te bieden voor het hele gebouw. Ieder design en patroon kan worden aangepast en gecombineerd, waarmee we een complete, efficiënte en harmonieuze design oplossing bieden. De creatieve mogelijkheden zijn oneindig: mix en match tinten en patronen in vloerbedekkingen en combineer ze met muur- en trapopossingen en creëer uitgesproken, originele en moderne interieurs.

Voor elke vraag is er een oplossing

Excellence: de ruimste keuze aan kleuren en ontwerpen

De Excellence collectie van Tarkett is erg goed bestand tegen de dagelijkse slijtage in druk belopen ruimtes. Dit maakt deze vloeren zeer geschikt voor scholen, ziekenhuizen en verzorgingstehuizen, maar ook voor warenhuizen, winkels, horecaruimtes en kantoren. Excellence biedt de ruimste keuze aan kleuren en ontwerpen op de markt van heterogene vloeren. Architecten, ontwerpers en vakmensen kunnen kiezen uit maar liefst 250 mogelijkheden om mooie en innovatieve tinten en patronen te combineren. Het resultaat: een unieke stijl van vloer tot wand. De extra matte afwerking van de Excellence collectie vermindert de lichtreflectie op de vloer. Dit geeft een natuurlijkere uitstraling en meer gebruikscomfort. Excellence is verkrijgbaar in compacte, akoestische loslegtegels met tegelprofielen.

Platinium: kleuren en functionaliteit voor specifieke behoeften

De nieuwe Platinium collectie is ontworpen om tegemoet te komen aan de meest uitdagende technische eisen, specifiek in zorginstellingen. Platinium biedt niet alleen extreme resistentie voor zwaar verkeer, een robuuste levensduur en stabiliteit van het ontwerp gedurende de levensduur, het maakt drukke omgevingen ook stiller door het absorberen van 17 dB geluid. Een nieuwe en innovatieve compacte akoestische versie is nu ook beschikbaar, die 9 dB geluid absorbeert. De indeukgevoeligheid voor deze akoestische versie is uitstekend (0,03/9 dB voor Acczent Platinium, 0,07/17 dB voor Platinium Platinium). Vergeleken met de vorige Evolution collectie is het rollen van zware lasten soepeler (verbetering van de rollabiliteit met 20%). Meer dan 140 referenties vullen de producten van de andere collecties aan. 72 nieuwe kleurreferenties zijn beschikbaar in acht designvarianten.

ProtectWALL: vind de perfecte combinatie met jouw vloeren

Deze wandbekleding beschermt muren en houdt ze lang in goede staat. Uiterst geschikt voor hotels en instellingen in de gezondheidszorg en het onderwijs. Dankzij het slimme ontwerp van ProtectWALL zijn krassen minder zichtbaar. De wandbekleding absorbeert schokken en is gemakkelijk schoon te maken. Ook vlekken verwijdert u eenvoudig met een eenvoudig reinigingsmiddel. Met ProtectWALL blijven muren en deuren in kamers en gangen er langer als nieuw uitzien. Vergeleken met verf is het dan ook een veel goedkopere renovatieoplossing. De ProtectWALL wandbekleding bestaat in vijftig kleuren en is qua design en kleur afgestemd op de Excellence, Platinium en Tapiflex Stairs collecties. Laat uw creativiteit maar de vrije loop! Er is ook een variant speciaal voor clean rooms in de medische sector.

Tapiflex Stairs: Ga niet alleen voor een trapbekleding maar voor een volledig concept

Tapiflex Stairs houdt mensen veilig terwijl ze een trap gebruiken. Ingebouwde trapneuzen met speciaal ontworpen ribbels bieden slipweerstand en een betere zichtbaarheid. Zo wordt de trap oplopen gemakkelijker en veiliger. Daarnaast is Tapiflex Stairs heel slijtvast. Tien uitvoeringen van de Tapiflex Stairs hebben een zelfklevende achterkant, waardoor ze snel en gemakkelijk te plaatsen zijn. De vloer-, wand- en trapbekledingen van Excellence, Platinium, ProtectWALL en Tapiflex Stairs worden aangevuld door een brede waaier aan accessoires. Zo vinden architecten, ontwerpers, vakmensen en eindklanten bij Tarkett altijd een totaaloplossing.

100 % ftalaat-vrije vloeroplossingen

Bovendien zijn alle producten uit deze collecties 100% ftalaat-vrij. Aangezien er binnen de wetenschap twijfels bestaan over de mogelijke impact van ftalaten op de menselijke gezondheid, heeft Tarkett ervoor gekozen om gebruik te maken van alternatieven voor weekmakers die zijn goedgekeurd voor bijvoorbeeld broodtrommels en speelgoed voor jonge kinderen. De 100% ftalaat-vrije heterogene vinylcollecties zijn ontworpen voor een beter welzijn en meer gebruikscomfort. De nieuwe collecties verbeteren ook de kwaliteit van de binnenlucht. Dat is niet onbelangrijk, aangezien mensen 90% van hun tijd binnen doorbrengen. Dit betekent dat vluchtige organische stoffen in vloer- en wandbekledingen tot een absoluut minimum beperkt worden. Het niveau van vluchtige organische stoffen (VOS) in de Excellence, Platinium, Tapiflex Stairs en ProtectWALL collecties is zeer laag, meer dan honderd keer lager zelfs dan de Europese ISO-norm 16000-9. Ook zijn de nieuwe collecties volledig recyclebaar en geschikt voor het 'ReStart' programma van Tarkett.

Afbeeldingengalerij

voorgestelde collecties