Choose Your CountryChoose Your Country
Nederland - Professionals

Themaperiode Scholen 2016

21/07/2016

Van half maart tot midden juli 2016 zoomt Tarkett in samenwerking met een aantal partners in op het ontwerp van schoolgebouwen: van basisscholen via middelbare scholen tot hogescholen en universiteiten.

Het thema 'Scholen' wordt crossmediaal uitgewerkt, met een serie artikelen op deze site, discussies op social media zoals Twitter en LinkedIn onder leiding van Architectenweb, twee ontbijten, het Tweede Grote Scholencongres en vier pagina's in de speciale editie van Architectenweb magazine. Tevens wordt er deze periode een seminar georganiseerd in samenwerking met EromesMarko en geven we een speciale editie van de Tarkett Times uit om de themaperiode af te sluiten.

Special Edition Tarkett Times: Onderwijs

21 juli 2016

Ter afsluiting van de Themaperiode Scholen valt vandaag de Special Edition Onderwijs van de Tarkett Times op de mat. Het geeft een mooi overzicht van de verschillende activiteiten die tijdens de themaperiode hebben afgespeeld.

Lees meer: Special Edition Tarkett Times Onderwijs

Nutsbasisschool De Hoogakker erg tevreden over tien jaar oude akoestische vloeren

18 juli 2016

Midden in de Bredaase wijk De Haagse Beemden staan sinds 1994 de huidige ‘schoolwoningen’ van Nutsbasisschool De Hoogakker. Tien jaar geleden is hun keus gevallen op akoestisch vinyl van Tarkett dat er na al die jaren er nog steeds zowel esthetisch als technisch mooi bij ligt.

Lees meer: Nutsbasisschool De Hoogakker erg tevreden over tien jaar oude akoestische vloeren

Vloeren voor scholen: de aandachtspunten op een rijtje

12 juli 2017

Klaslokalen, gangen, kantines… ze zijn tijdens de schooluren overbevolkt. Welzijn en comfort zijn dan ook cruciaal om er een aangename tijd door te brengen en gezond te blijven. Vooral omgevingsaspecten spelen hierbij een rol. Dankzij de juiste vloeren kun je die factoren beïnvloeden.

Lees meer: Vloeren voor scholen: de aandachtspunten op een rijtje

Duurzaamheid door denken voor de lange termijn

30 juni 2016

In het glooiend groene landschap van de campus Drachten ligt de wellicht duurzaamste school van Nederland. Het gebouw voor de sector Zorg en Welzijn van ROC Friese Poort bezit het certificaat ‘BREEAM-NL Excellent’. Dat heeft DP6 architectuurstudio bereikt met ontwerpkeuzes die bijvoorbeeld het energieverbruik minimaliseren, het gebouw toekomstbestendig maken, maar ook met materiaalkeuzes na levenscyclusanalyse. Een product als de homogene vinyl vloerbekleding van Tarkett draagt zelfs bij aan de BREEAM-score.

Lees meer: Duurzaamheid door denken voor de lange termijn

Meer ruimte voor stichten van nieuwe scholen

22 juni 2016

De Onderwijsraad brengt advies uit over het wetsvoorstel meer ruimte voor nieuwe scholen. De raad steunt het principe van het wetsvoorstel van staatssecretaris Dekker (onderwijs) om de procedure van het starten van scholen te moderniseren, maar vindt dat dit zorgvuldig en behoedzaam moet gebeuren.

Lees meer: Meer ruimte voor stichten van nieuwe scholen

St Caecilia: een brede school met ruime lokalen

17 juni 2016

In een uitbreidingsgebied van Berkel-Enschot is voor basisschool St Caecilia een nieuw gebouw gerealiseerd. De nieuwbouwplannen waren aanleiding om meteen de functies van het gebouw te verruimen en praktische zaken te heroverwegen. Zo werd gekozen voor heterogeen vinyl vloerbekleding van Tarkett met het oog op groter gemak en lagere kosten van onderhoud.

Lees meer: St Caecilia: een brede school met ruime lokalen

Het Tweede Grote Scholencongres - terugblik

7 juni 2016

Op donderdag 2 juni 2016 vond in de Schouwburg Almere het tweede scholencongres van Architectenweb plaats. Tarkett was hoofdsponsor van dit congres. Het werd een dag bomvol nieuwe ideeën om de scholenbouw in Nederland meer kwaliteit te geven. Maurice de Hond: “Over twintig jaar zal er nergens in Nederland meer klassikaal lesgegeven worden.”

Lees meer: Het Tweede Grote Scholencongres - terugblik

Strengere energie-inspecteurs op zoek naar energiebesparing

25 mei 2016

Strengere energie-inspecteurs gaan een milieuregel handhaven die bijna iedereen vergeten is. Bedrijven en organisaties zijn verplicht om te investeren in energiebesparende maatregelen als die zich binnen vijf jaar kunnen terugverdienen. "Dat slapende artikel in de wet is nu wakker gekust", zegt staatssecretaris Dijksma van Milieu.

Lees meer: Strengere energie-inspecteurs op zoek naar energiebesparing

Eind deze week senimar: De toekomst zal het ons leren

17 mei 2016

Vrijdag aanstaande gaan Tarkett en EromesMarko u, samen met 2 specialisten, een stukje meenemen in de tijd. Bezoek dit seminar vol met wetenswaardigheden over trends die onze samenleving veranderen, vernieuwen en verbeteren. Schrijf je nu nog in!

Lees meer: eind deze week seminar: de toekomst zal het ons leren...

Maatschappelijke ondernemers in de kinderopvang slaan handen ineen

12 mei 2016

Afgelopen maand hebben kinderopvangorganisaties zonder winstoogmerk een nieuwe branchevereniging opgericht. De maatschappelijke ondernemers hebben zich verenigd om hun gedeelde visie versterkt te laten horen in het debat over de toekomst van de kinderopvang.

Lees meer: Maatschappeijke ondernemers in de kinderopvang slaan handen ineen

2 juni: Het Tweede Grote Scholencongres

4 mei 2016

Op donderdag 2 juni 2016 houdt Architectenweb in de Schouwburg Almere zijn tweede scholencongres, Tarkett is ook dit jaar hoofdsponsor. In het dagvullende programma zal onder meer ingegaan worden op het ontwerpen van een gezond binnenklimaat en het accommoderen van het onderwijs van de toekomst.

Lees meer: 2 juni: Het Tweede Grote Scholencongres

PO-Raad en VNG: investeer in de renovatie van verouderde schoolgebouwen

28 april 2016

Het merendeel van de schoolgebouwen in het primair onderwijs is verouderd en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Dit blijkt uit het rapport van de Algemene Rekenkamer ‘Scholen in het primair en voortgezet onderwijs. De praktijk gecheckt’.

Lees meer: PO-Raad en VNG: investeer in de renovatie van verouderde schoolgebouwen

Seminar 20 mei: De Toekomst zal het ons leren

21 april 2016

Tarkett en EromesMarko gaan u, samen met 2 specialisten, een stukje meenemen in de tijd. Bezoek dit seminar vol met wetenswaardigheden over trends die onze samenleving veranderen, vernieuwen en verbeteren. Voorspellen is niet eenvoudig daarom staat in dit seminar trendwatching centraal om ons een stukje op weg te helpen.

Lees meer: Seminar 20 mei: De toekomst zal het ons leren

Ontbijt 21 april: ontwerpen vanuit de exploitatie

13 april 2016

Tijdens het tweede netwerkontbijt op 21 april staat het thema exploitatie centraal. Wanneer niet gedacht wordt vanuit de aanschafprijs van het gebouw, maar vanuit de exploitatie ervan, dan opent zich een wereld van mogelijkheden.

Lees meer: Ontbijt: ontwerpen vanuit de exploitatie

‘Overheid moet meer doen voor schoolgebouwen’

6 april 2016

Schoolbesturen en gemeenten kijken vooral naar elkaar als er een schoolgebouw moet worden opgeknapt. Daarom zou de overheid in actie moeten komen, bijvoorbeeld door wettelijk vast te leggen wie verantwoordelijk is en door ‘actiever en activerender’ te zijn. De Algemene Rekenkamer verkondigde dit afgelopen februari in een rapport.

Lees meer: 'Overheid moet meer doen voor schoolgebouwen'

Ontbijt 7 april: ontwerpen van gezonde scholen

30 maart 2016

Als onderdeel van de themaperiode 'Scholen' organiseert Tarkett in samenwerking met Architectenweb twee netwerkontbijten. In het eerste ontbijt staat het ontwerp van een gezond binnenklimaat centraal.

Lees meer: Ontbijt: ontwerpen van gezonde scholen

Transities in het onderwijs

21 maart 2016

Onze maatschappij maakt grote transities door en het onderwijs verandert mee. Waar het ooit in zijn basis ging om te leren lezen, schrijven en rekenen, daar gaat het tegenwoordig steeds meer ook om te leren om individueel of samen aan projecten werken, om het formuleren van ideeën, en om creativiteit en innovatie. Dat stelt ook nieuwe eisen aan schoolgebouwen.

Lees meer: Transities in het onderwijs

Deel