Choose Your CountryChoose Your Country
Nederland - Professionals

Building blocks for beautiful flooring

11/05/2017

Tarkett introduceert niet één maar twee nieuwe producten tijdens Design District in Rotterdam. Twee producten die beide de mogelijkheid bieden om een uniek, individueel verhaal te vertellen met vernieuwend vloerdesign. iD Mixonomi geeft architecten en ontwerpers ongekende kansen om creatief te spelen met LVT, terwijl de Desso tapijttegel Stitch met het doorweven helder accent is geïnspireerd op de subtiele, fijne kneepjes van handgeweven textiel. Met beide collecties biedt Tarkett/Desso bouwstenen voor unieke vloerontwerpen.

STITCH: subtiele kleurdetails

Met de Stitch collectie biedt Desso architecten en interieurontwerpers de kans om het tapijt middels kleine nuances te personaliseren. Het tapijt bestaat uit een gedetailleerde structuur met een subtiel geweven streeppatroon, geïnspireerd door het uiterlijk van handgeweven textiel. Stitch is uitermate geschikt voor het aanbrengen van verschillende zones, doordat er met accentkleuren gespeeld kan worden. Zo kan iedere verdieping een eigen accentkleur hanteren, of er kan voor zones worden gekozen in een grote ruimte. De accentkleuren blauw, geel en oranje kunnen bovendien terugkomen in het meubilair of gebouw, voor een sterke eenheid in design. Stitch is verkrijgbaar in vier basiskleuren grijs en drie standaard accentkleuren.

iD MIXONOMI: de vloer als speeltuin

Met iD Mixonomi kunnen architecten en interieurontwerpers plezier ondervinden in het creëren van expressieve vloerontwerpen aan de hand van drieëndertig kleuren en tien vinylvormen. Ze kunnen bovendien op gemakkelijke wijze gepersonaliseerde en unieke bevloering realiseren. iD Mixonomi is geïnspireerd door reizen: van rustige kleurschema’s geassocieerd met Scandinavische boutique hotels tot opvallende accenten zoals gezien op een Indiase theemarkt. Alle vormen zijn perfect binnen de collectie te combineren, maar de producten lenen zich ook bij uitstek om met de planken en tegels uit de bestaande iD Inspiration collecties te worden gebruikt. In april 2017 heeft Tarkett met haar iD Mixonomi een ‘Red Dot Award’ gewonnen voor product design, een van ‘s werelds belangrijkste designprijzen.

Duurzaam ontwerp, verantwoord materiaalgebruik

iD Mixonomi en Stitch geven antwoord op het hedendaagse verlangen naar een eerlijke, transparante en meer verantwoorde benadering van materiaalgebruik. De iD Mixonomi collectie is ftalaatvrij, is 100% recyclebaar en zorgt voor een hoeveelheid Vluchtige Organische Stoffen (VOS) onder het meetbare niveau (<10 ug/m3). De Stitch collectie wordt standaard geleverd met een EcoBase™-rug, die geüpcycled bewerkt calciumcarbonaat (kalk) van lokale drinkwaterbedrijven bevat.

Design District 7-9 juni Rotterdam

Ook benieuwd naar de nieuwe collecties van Tarkett/Desso? Registreer je via deze link en ontvang een gratis toegangskaart voor Design District:

Deel